Az izraeli állam egyházi földterületeket foglalt el a Szentföldön

A Jeruzsálemi Latin Patriarchátus közleményben jelentette be, hogy izraeli katonai erők egyházi tulajdonban lévő földterületeket sajátítottak ki, egyúttal jelezték, hogy megfelelő módon szeretnének szembenézni a problémával, hogy megelőzzék az utólagos károsodást – közölte a Vaticanews.

A Jeruzsálemi Latin Patriarchátus tulajdonát képező 25 hektáros földterületet foglalt el az izraeli hadsereg és azt helyőrséggé alakította át – adta hírül a patriarchátus közleményét a Fides missziós hírügynökség.

Az érintett terület Tayasir és Bardala palesztin falvak mellett találhatók a Jordán folyó völgyének Észak-keleti részén. Palesztin szervezetek a műveletet a nemzetközi jog megsértésének nevezték.

Az elfoglalt földterület egy már korábban létező izraeli katonai tábor mellett húzódik, melyet a közelmúltban rendbe hoztak és fallal vették körül.

Muhammad Ahmad Husszein jeruzsálemi nagymufti is hivatalosan jelezte a latin patriarchátus földjeinek izraeli elkobzását, melyet olyan prédául ejtésnek nevezett, mely arra irányul, hogy növelje a palesztin területek elfoglalását az izraeliek által megszállt térségekben.

A jeruzsálemi nagymufti a világ politikai vezetőinek a segítségét kérte, hogy állítsák meg a „befejezett tények politikáját”, mely a Szentföldön nem veszi figyelembe az érvényben lévő nemzetközi megegyezéseket.

Forrás: Vaticanews

Kép: ANSA

Iratkozzon fel hírlevelünkre