Fr. Stan Fortuna basszusgitáros ferences pap Isten örömhírével érkezik

Az olasz és görög felmenőkkel rendelkező Fr. Stan Fortuna a Megújult Ferencesek Közösségének rendi tagja, 1990-ben szentelték pappá. A profi jazz-basszusgitárosként indult szerzetes három évvel korábban egy szervezetet hozott létre, hogy a zene útján adja tovább az evangélium örömét.

Tanúságtételeiben elmondja, hogy eredetileg nem akart pap lenni – Isten azonban másképp látta helyesnek, és elhívta őt erre a szolgálatra. Assisi Szent Ferenc életpéldája sokat segített neki a hivatásra kimondott döntésében, amelyet egy kemény lelki csata előzőtt meg az Úrral.

„Isten jó” – vallja meg a ferences basszugitáros –, „Isten a szeretet”. „Ki ne akarná, hogy szeressék őt?” – szegezi hallgatóságának a kérdést.

Szükségünk van a szeretetre – ami egy ajándék. Sokszor tusakodunk a minket szerető Isten terve ellen, és ez így a legjobb, ugyanakkor ebből a tusakodásból az ember csak vesztesként kerülhet ki: végül mindenki megadja magát a Szeretetnek, ahogyan ez Fortuna életében is történt.

A papi és szerzetesi hivatásában tündöklően sugárzó basszusgitáros ferences az USA-ban és a világ számos egyéb pontján millióknak továbbítja – a rapbetétekkel és rengeteg humorral tűzdelt, sok esetben egy személyben előadott muzsikája és a prédikációi útján – Isten örömhírét.

„A szeretet Istentől kapott ajándék, amelyet nem lehet nem befogadni” – hirdeti Fr. Stan Fortuna.

A kiemelt képünk forrása a calledconference.mystrikingly.com oldal.

További olvasásra ajánlott írásaink:

Az Isten gitárosa megjárta a földi pokol bugyrait, mégis a mennynek énekelt

Hiszek abban, hogy a gitár pasztorációs eszköz – Diószegi László a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre