Lefejezték Szűz Mária szobrát Franciaországban

Fej nélkül találták a franciaországi Sumène Szűz Mária-szobrát június 23-ára virradó reggel. Az anyai szeretet és gyengédség szimbóluma már-már helyrehozhatatlan károkat szenvedett, a település plébánosa, Fabio Ochoa is megrendülésének adott hangot.

Hetven éve állt Szűz Mária szobra a franciaországi Sumène-ben, a Hérault-híd előtt, a városon áthaladó, névadó folyó mentén. Járókelők fedezték fel kedden reggel, hogy a bájos szobrocskát megrongálták, annak fejét – minden jel szerint – egy nagy darab kővel szétzúzták, darabjait pedig a talapzat köré szórták.

„Megdöbbentett és sokkolt bennünket az eset” – mondta Sumène plébánosa, Fabio Ochoa atya az Aleteiának. A plébánia és a helyi önkormányzat is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Egy közeli város márványművese felajánlotta, hogy megkísérli helyreállítani a szobrot, amelyet szeretet övezett: nem csak a helyiek járultak hozzá gyakran, de az átutazók is csodálták.

A vandalizmus néhány héttel azután történt, hogy a Sumène-től negyven kilométerre fekvő Saint-Loup-csúcson álló ikonikus keresztet ledöntötték, talapzatát boszorkányságot idéző vörös feliratokkal csúfították el.

Mint arról a Vasárnap.hu is több ízben beszámolt, a Black Lives Matter-mozgalom aktivistái egyre-másra rongálnak, gyaláznak és semmisítenek meg keresztény szimbólumokat. Pedig már az erőszak elharapódzása előtt sem volt megnyugtató a helyzet,

tavaly csak Európában naponta átlagosan öt támadás történt keresztény jelképek ellen. Franciaországban ugyancsak tavaly 1893 keresztényellenes akciót regisztrált a belügyminisztérium.

 

Kiemelt képünk forrása: France 3 Occitanie (Toulouse)

Kapcsolódó cikkeink:

A zavargásoktól félnek az amerikai keresztények

A Jézus-szobrokat is ledöntené a BLM befolyásos aktivistája

Eszeveszetten rongálnak a BLM „harcosai”, San Franciscóban ledöntötték a városalapító szent szobrát

Iratkozzon fel hírlevelünkre