Szivárványos padot avatnak Ferencvárosban egy Soros szervezetnek köszönhetően

Az Amnesty International Magyarország és a ferencvárosi önkormányzat a Budapest Pride Közösségi Fesztivál keretében július 6-án felavatja Budapest első szivárványos köztéri padját − írja a Soros Györgyhöz köthető szervezet, amelyről a Magyar Nemzet értesült. 

Ez lesz Budapest első szivárványos padja, ami a magyar LMBTQ tagokat képviseli. Nem egyedülálló kezdeményezés ez Magyarországon, 2022-ben a miskolci Európa Téren az Amnesty Magyarország középiskolásoknak szóló versenyének, az Összpontnak az egyik nyertes csapata állította fel az ország első ilyen padját.

Emlékezetes, két éve szintén a baloldali vezetésű Ferencvárosban állítottak fel egy BLM (Black Lives Matter) előtt tisztelgő szobrot, azonban csak pár napot állt meg a lábán.  Incze Béla, a Légió Hungária vezetőségi tagja a Vasárnap.hu-nak korábban így nyilatkozott:

Mikor először értesültem arról, hogy ezt a szobrot felállítják, akkor rögtön eldöntöttem, hogy amennyiben én leszek az első, aki odaér, akkor ledöntöm, majd utána odasétálok a rendőrökhöz.

A BLM-szobor ledöntője a Vasárnapnak: Az én szembeszállásom az átlagember véleményét fejezte ki

A címlapkép illusztráció. Forrás: Balk Magazin

Iratkozzon fel hírlevelünkre