Vérontással fenyegetőzik a szélsőbaloldali szervezet vezetője

A Black Lives Matter szervezet helyi vezetője találkozott a nemrég megválasztott, korábban rendőrként szolgáló polgármesterrel. A feszült tárgyalás során megfenyegette, hogy amennyiben a városvezető visszaállítja a rendőrség korábbi modelljét, akkor lázadás és vérontás lesz a városban.

A Black Lives Matter of Greater New York vezetője Hawk Newsome találkozott New York város nemrégen megválasztott polgármesterével, Eric Adams-szel, hogy számos rendfenntartással és a rendőrséggel kapcsolatos kérdést tárgyaljanak meg.

Adams ugyanis a kampánya során megígérte, hogy visszaállítja a 2020 júniusában a BLM zavargások hatására feloszlatott civilruhás bűnüldöző rendőri egységet. Ennek fő feladata a lőfegyverekkel való visszaélések megakadályozása, az erőszakos bűnözés felszámolása és a kemény drogok elleni fellépés.

A BLM mozgalom helyi vezetőjével a Brooklin Hallban találkozott a polgármester. A feszült találkozón, amin gyakran kiabálássá fajult a veszekedés, az egyik kulcskérdésnek az számított, hogy a város vissza tudja-e állítani a bűnüldözéssel foglalkozó egységeket. Korábban őket Newsome a Gestapo tisztjeihez hasonlított – írja a New York Post.

„Ha azt hiszi, hogy visszatérhetnek a rendfenntartás régi módszereihez, akkor újra utcára fogunk menni. Zavargások lesznek, tűz lesz és vérontás, mert hiszünk abban, hogy meg kell védenünk a saját embereinket. A csoportunk a békéért imádkozik, de fel kell készülnünk a legrosszabbra” – mondta Newsome.

Chivona Newsome, a csoport társalapítója pedig azt nyilatkozta, hogy „bezárjuk a városházát és elhozzuk a poklot, rémálommá tesszük az életüket”.

Adams polgármester korábban, még rendőrtisztként nyilatkozott arról, hogy elítéli a rendőri erőszakot, mivel 15 évesen ő is áldozatává vált egy ilyen túlkapásnak, amely során megverték, miután letartóztatták birtokháborításért.

Korábban azonban többször is kijelentette a demokrata párt színeiben induló afroamerikai férfi, hogy elítéli a rendőrség leszerelésére, és megváltoztatására irányuló progresszív lépéseket, és kijelentette, hogy büszke a rendőrség kötelékében eltöltött éveire. Azonban továbbra is azt állítja magáról, hogy progresszív, és elutasít minden a kampány során ráaggatott címkét, amivel mérsékeltnek próbálták titulálni.

(V4NA)

Kiemelt kép forrása: Hawk Newsome Facebook oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre