Eszeveszetten rongálnak a BLM „harcosai”, San Franciscóban ledöntötték a városalapító szent szobrát

A szent természetesen véletlenül sem vádolható rasszizmussal...

Már nem csak a felfedezők, politikusok, neves gondolkodók szobrait gyalázzák meg, hanem elkezdődött a szentek szobrainak a döntögetése is az Amerikai Egyesült Államokban. A Black Lives Matter mozgalomnak, a megkülönböztetés, rasszizmus ellen küzdőknek (?) „köszönhetően” Miguel de Cervantes szobra „csak” festéket kapott, de Junípero Serra spanyol misszionárius szobrát le is döntötték a tüntetők San Franciscóban. A ferences szerzetest, a város alapítóját Ferenc pápa 2015-ben szentté avatta.

Aljasságok sorát követik el a rasszizmus elleni harc zászlaja alatt a tüntetők: a világ számos pontján gyaláznak meg és tesznek tönkre szobrokat, műalkotásokat. A napokban Kalifornia állam több pontján is ledöntötték annak a szentnek a szobrát, aki a maga korában védelmezte az őslakosokat, egyúttal San Francisco alapítójának is tekintik. A történtekről videó is készült:

Szent Junipero spanyol származású ferences szerzetes a 18. században élt és tevékenykedett. A nevéhez köthető, hogy missziót szervezett Kalifornia állam számos városában, emellett az Egyesült Államok területén az első 21 katolikus misszió is az ő tevékenységének eredménye. A spanyol térhódítás idején a missziók segítségével védelmezte a bennszülötteket a rájuk váró fenyítések és elnyomás alól. 1988-ban Szent II. János Pál pápa avatta boldoggá, majd Ferenc pápa 2015-ben szentté. 

A rasszizmus ellen harc „képviselőinek” szobordöntögetési lázának nem csak a San Francisco-i alkotás esett áldozatul, kevéssel a ledöntése után Los Angeles belvárosában is ugyanerre a sorsra jutott a szent szobra. Az alábbi videó, a CBS hírcsatorna felvétele, ezt örökítette meg.

 

A Jézus-szobrokat is ledöntené a BLM befolyásos aktivistája

Kiemelt képünkön: a Black lives matter (Fekete életek számítanak) mozgalom támogatói a rasszizmus és a rendőri erőszak ellen tiltakoznak New Yorkban 2020. június 15-én. MTI/EPA/Justin Lane

Iratkozzon fel hírlevelünkre