Megtért sejket üldöznek Ugandában

A karácsonykor titokban megkeresztelkedett muszlim sejk múlt hónapban közölte családjával a változást. Azóta üldözik.

Marijan Olupot, kelet-ugandai volt sejk (tulajdonképpen egy muszlim tanító – a szerk.) május 14-én meghívta magához a helyi lelkészt, hogy jelenlétében bejelentse családjának (két feleségének és három gyerekének), hogy felvette a keresztény hitet, és szeretné, ha ők is így tennének.

Olupot a Morning Star News-nak elmondta, hogy a lelkész prédikált nekik, az egyik felesége meg is tért még aznap, a másik azonban elutasította a kereszténységet.

„Három héttel később ez az elutasító feleségem elhagyta a házat, és elment, hogy megmondja a helyi muszlim vezetőnek, a családom áttért a kereszténységre, mindhárom gyerekkel együtt”– nyilatkozta Olupot.

A falubeli muszlimok körülvették a házat, és az éj leple alatt felgyújtották.

Mivel éjszaka csak bajosan tudtak menekülni, Olupot feleségét elkapták és botokkal összeverték. A keresztény szomszédság sietett a segítségére. A nőt a Mbalei Regionális Kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Kezelése alatt a család egy lelkipásztornál húzta meg magát.

„Imákra van szükségünk ezekben az embert próbáló pillanatokban, a muszlimok meg akarnak ölni minket. Másik feleségem a halálomat tervezgeti. A tűz elpusztította minden vagyonomat és tulajdonomat.”

Az iszlámról kereszténységre áttért emberek a világ számos országában a legradikálisabb üldöztetést szenvedik el. Az iszlám, ha meg is tűri más vallások jelenlétét maga mellett, a vallásukat elhagyó emberekkel könyörtelenül leszámolnak. Ugandának szinte a teljes lakossága keresztény, mégis van egy 10-13% iszlám-hívő, akik köreiben a szélsőséges gyakorlatok sajnos egyre gyakoribbak.

 

Kiemelt képünk illusztráció. Forrása a Gospel Herald.

Iratkozzon fel hírlevelünkre