A Jézus-szobrokat is ledöntené a BLM befolyásos aktivistája

Shaun King, a Black Lives Matter aktivistája felszólította a politikai vezetőket, hogy távolítsanak el minden olyan Jézus-ábrázolást – legyen az szobor, falfestmény, ablaküveg, bármi –, amelyen a Megváltó „fehér európaiként” van ábrázolva.

A Black Lives Matter mozgalmárjai polgárpukkasztó, minden komolyan vehető morális alapot nélkülöző utcai hőzöngésétől és fosztogatásaitól hangos hetek óta a világsajtó. Winston Churchill „lenácizása” és szobrának ledöntése után már-már úgy tűnhetett, hogy nem tudnak ostobább ötlettel előállni.

Az aktivista Shaun King azonban alaposan rácáfolt erre, amikor hétfőn azt követelte a közösségi médiában, hogy

minden olyan Krisztus-szobrot távolítsanak el, illetve semmisítsenek meg, amelyen a Megváltó fehér, európai emberként van ábrázolva.

A negyven éves Shaun King amerikai író és feketeöves polgárjogi aktivista a közösségi médián keresztül vezényli kampányait, zavaros érveléseit sokan tették már magukévá.

Nem véletlen, hogy 2018-ban a Time magazin a közösségi média 25 legbefolyásosabb embere közé sorolta.

King az elmúlt hetekben a posztjait uszításra és gyűlöletkeltésre használja fel, teszi ezt ráadásul a „társadalmi igazságosság létrehozása” ürügyén. Holott valójában az egymás mellett békében élő embereket kívánja egymás ellen uszítani.

A Black Lives Matter balhé új állomáshoz: a nyílt egyházellenességhez érkezett.

A BLM-aktivista szerint a Jézus-ábrázolások a fehér felsőbbrendűség jelképei, ezért nem maradhatnak a helyükön.

A trollvezér aztán egy Twitter üzenetében már nemcsak Jézus, hanem Szűz Mária és „fehér barátai” eltávolítását is követeli.

Tóth Gábor/lifenews.com

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre