Nem marad el a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó!

Május 23-án – ahogy évtizedek óta minden évben kétszer – ismét benépesült volna a plébániakert a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra érkező fiatalokkal, az idősebb generációhoz tartozókkal és a gyerekekkel. A koronavírus-járvány átalakította a szervezők megszokott terveit. Most arra hívnak minden érdeklődőt, hogy csatlakozzon az első online Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szokás szerint gazdag, Isten jelenlétébe emelő programjához!

A Nagymarosi Találkozó alkalmai a hazai katolikus ifjúsági élet legkiemelkedőbb eseménye. Valódi lélekemelő esemény a Dunakanyar festői szépségű városának templomkertjében. A kommunista évek elnyomó éveiben is a hit bástyájának számított az esemény, amely szorosan kötődik Sillye Jenő zenei evangelizációs tevékenységéhez. A kezdeti, nagyjából ötven évvel ezelőtti alkalmak baráti találkozóiból egy sokezer fős lelki meeting fejlődött ki. A lelkinap a keresztény könnyűzene dicséreteivel örök etalonnak számított a magyar katolikus egyházon belül.

Nem tudhattuk, mi jön ki ebből – hangzott el a Kismarosi Találkozókért hálát adó ünnepségen

Az idei találkozó mottójául a kétségek és reménységek közt utat kereső emmauszi tanítványok szomjas kérését válaszották: „Maradj velünk, Urunk!” (Lk 24,29). A főelőadást Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára tartja majd, a szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás lesz.

A fakultációk között nem maradnak el az olyan klasszikus nagymarosi programok sem, mint Kerényi Lajos atya előadása vagy a Kérdezz-felelek.

Kerényi Lajos atya biztatja az időseket, hogy ne féljenek

Varga Kapisztrán ferences atya hitünk fényében reflektál majd arra a rendkívüli helyzetre is, amit a járványveszély miatt mindannyian átélünk. Az előzetes információk szerint egy körkapcsolás segítségével az egyházmegyék püspökei és fiataljai is bekapcsolódnak majd a programba, valamint megszólalnak olyan magyarok, akik külföldi missziókban, más kontinenseken teljesítenek szolgálatot.

Soha nem látott méreteket ölt ezáltal a Nagymarosi Találkozó.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy imádkozzunk együtt a találkozón a betegekért, az őket szolgáló ápolókért, orvosokért, az idősekért, és hogy tetteinkkel enyhítsük a szenvedést és segítsük a járvány megfékezését.

A programról és a bekapcsolódási lehetőségekről majd a találkozó honlapján találunk információt.

További olvasásra ajánlott írásunk:

Hadi Ferenc: A fiatalság nem függ az életkortól a Nagymarosi Találkozókon

Iratkozzon fel hírlevelünkre