Kirügyezett a Sciglianóban őrzött szent tövis ereklye

Az olaszországi Calabria régióban található San Giuseppe plébániatemplomban őrzött szent tövis ereklye három rügyet is hozott az utóbbi hetekben. A plébános szerint ugyan az egyház nem ismerte el a csodát, mégis reményt adhat számunkra a nehéz időkben.

A San Giuseppe plébániatemplomban a 16. század óta őrzik az ereklyét, amelyről úgy tartják, a megfeszített Jézus töviskoszorújának darabja. A tövist időről időre kiállítják a templomban, és legutóbb, március 28-án észrevettek rajta egy rügyet. Beható vizsgálatok után további két, kisebb rügyet is felfedeztek. Ez a jelenség azonban egyáltalán nem számít szokatlannak a helyiek számára, mivel nem ez az első alkalom, hogy a tövis kirügyezik. Azokban az években, amikor nagypéntek március 25-re, azaz Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére esik, számítani lehet hasonlóra. Andrea Lirangi plébános szerint idén annak köszönhető a csoda, hogy

Jézus jelezni szeretné nekünk: velünk van a szenvedésben a világjárvány idején.

A sciglianói San Giuseppe plébánián kívül több olasz kisvárosban is őriznek a töviskoszorúból származó ereklyéket, amelyeken keresztül nem egyszer üzent már az Isten. A bergamói San Giovanni Bianco templomban őrzött szent tövis legutóbb 2006-ban hozott rügyeket. Hasonló történt Andriában is, ahol a tövis hegyéből többször is vér fakadt.

Egy másik csodálatos esemény egy Rómához közeli kis szigethez köthető. A szigeten lévő Santi Silverio e Domitilla plébániatemplomban helyi tengerészek készítettek száraz ágakból egy töviskoszorút, és a templomban lévő szobor lábához tették. A száraz fa először tavaly karácsonykor hozott leveleket és virágokat, ami mindenkit meglepett, az utóbbi napokban pedig többször újra kivirágzott,

pont azon a ponton, ahol hozzáér a szobor lábához.

A templom plébánosa április 4-én a következőt írta Facebook-oldalára az eseménnyel kapcsolatban:

„A történtek azt juttatják eszembe, hogy az Úr szenvedéséből virágzik ki az egészség, a béke, az élet és a boldogság. Már négy hónapja folyamatosan ajándékoz meg minket a korona levelekkel és piros virágokkal. Legyen ez a remény jele az egész emberiség számára”.

Kiemelt képünk forrása: Frati Minori Calabria

Iratkozzon fel hírlevelünkre