Szájmaszkban miséznek a papok Vuhanban és Hongkongban

Hongkongban a szentmiséket már az interneten keresztül követi a katolikus hívők jelentős része, miután a koronavírus terjedése miatt nem ajánlott a „közösségi” események látogatása.

Hongkongban a koronavírus miatt mindennapossá vált a szájmaszk használata, a zsúfoltság elkerülése és a higiéniai szabályok legmesszemenőbb betartása. A vasárnapi szentmisék megtartását több helyütt korlátozták a hívők és a papok biztonsága érdekében. Utóbbiak szájmaszkban celebrálják a miséket, az azokon való részvételt pedig kifejezetten tiltják azok számára, akik bármilyen betegség tünetét érzik magukon.

Aki beteg vagy fertőzéstől tart, az webes közvetítéseken, otthonából követheti a szent liturgiát.

Forrás: catholic.org.hk

A vírusfertőzésben leginkább érintett helyeken, így Vuhanban is

misszionáriusok segítenek az utcákon a rászorulóknak: szájmaszkot osztanak, lelkigondozást végeznek, és az evangélium üzenetét terjesztik

– dacolva nem csak a vírussal, de a kínai hatóságokkal is.

A hongkongi katolikus egyházmegyén kívül a makaói is útmutatások sorát küldte ki a papoknak és az egyházközségeknek a járvány terjedésének megakadályozására, kitérve a körülmények között nem teljesen veszélytelen szentáldozás metódusára is.

Több katolikus egyházmegye pedig folyamatosan küld anyagi támogatást Vuhanba, amit egészségvédelmi célokra fordítanak helyben.

 

Forrás: it.aleteia.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre