Rendőrök rontottak kismamákra Kínában

A keresztény baba-mama klub „papírok nélkül” üzemelt, a hatóságok rájuk rontottak.

Fudzsijan tartomány Xiamen városában, a kínai kereszténység nagy központjában a hatóságok félbeszakítottak egy baba-mama klub jellegű összejövetelt, csak mert résztvevői keresztények voltak, számolt be az augusztusi esetről a persecution.org.

Egy nyári nap délelőttjén tíz, a Xunsiding keresztény gyülekezethez tartozó anyuka gyűlt össze egyikük otthonában, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, mikor a hivatalos szervek rájuk rontottak és véget vetettek az eseménynek, megfelelő bürokratikus háttér hiányában.

A gyülekezet lelkipásztora által megosztott videón jól látszik, ahogy a történések abszurditását telefonnal rögzíteni kívánó kismamákkal igen erőszakosan bánnak a törvény őrei.

A kismamákat ezután a wucuni rendőrségre szállították és bár már a délután folyamán kiengedték őket, a helyi Etnikai és Vallási Ügyek Hivatala parancsba adta számukra: javítsanak magatartásukon.

A China Aid által megosztott dokumentum tanúsága szerint az összejövetelnek otthont adó ház tulajdonosa megsértette a Vallási Ügyek Szabályozásában lefektetett előírásokat, mivel jogtalanul megszervezett vallási eseményt tartottak házában. Amennyiben a jövőben ismét megsértik a szabályozást, komoly büntetéssel számolhatnak.

A Xunsiding templomát 2019 májusában záratta be a kormány. Tagjainak megmozdulásait még a koronavírus kitörését követően is figyelemmel kísérte a hatóság.

 

Kínával foglalkozó további cikkeinket itt olvashatják.

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Sajnáljuk Beethoven, mea culpa Wagner! – kiebrudalják a németeket Kínából

Reálpolitika és kommunizmus

Kiemelt képünk forrása a CBN.

Iratkozzon fel hírlevelünkre