Karácsonyi ajándék: 160 ezer Bibliát küldtek Kínába

A Mission Cry nevű karitatív szervezet két konténernyi Bibliát és keresztény könyvet szállíttat Kínába.

A Mission Cry idén 3,5 millió dollár értékben több mint százhatvanezer bibliát küldött Kínába. Jason Wolford, a szervezet vezetője szerint az ázsiai országban élő keresztényeknek nagy szükségük van a támogatásra, mivel a kommunista állam hatóságai fokozzák a helyi közösségek elleni atrocitásokat.

Wolford még az év elején hívta fel a figyelmet arra, hogy a Kínai Kommunista Párt utasítására a hatóságok januárban hadjáratot indítottak a keresztény könyveket áruló boltok ellen. A kínai vezetés még az online térben is akadályozta a biblia vásárlását.

Hozzátette: a kínai kormány megtiltotta a Biblia forgalmazását és szállítását a kínai szárazföldre, viszont Hongkong különleges státusza miatt a keresztény könyveket az egykori brit gyarmatra viszik, majd onnan juttatják el a kínai közösségeknek.

Hongkong a kereszténység kapuja Kínában. A városon keresztül Kína többi részére is eljuthat a Szentírás – mondta Wolford.

A Mission Cry vezetője korábban az amerikai hadsereg tengerészgyalogságában szolgált. Volt katonaként mostani misszióját az Istenért vívott csataként fogja fel. Az amerikai székhelyű szervezet ezidáig összesen 390 millió dollárt értékben szállított bibliákat és keresztény könyveket 178 országba.

 

Forrás: Linga.org

A kínai keresztényekről bővebben itt olvashatnak.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Wuhanban nem csak a koronát, de a keresztényeket is üldözik

Nyolc apácát tett utcára a kínai kormány, a hollétükről semmit sem tudni

Sorra vetetik le a kereszteket a kínai templomokról

Kiemelt képünk forrása a Linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre