Soros mocskos pénze tönkreteszi a demokráciát! – állítja a szlovén miniszterelnök

„Maradjon távol Európától és az Uniótól" – szólította fel Soros Györgyöt Janez Janša szlovén miniszterelnök. Szerinte a spekuláns csak konfliktust generál a kontinensen, aláássa az emberek egymásba vetett bizalmát, illetve a demokráciát.

„Komoly kérdés, hogy a nyugati politikai elit érzékeli-e egyáltalán a posztkommunista országok politikai valóságát” – fogalmazott Janez Janša szlovén kormányfő.

Rámutatott, hogy a jogállamisági mechanizmus bevezetése remek példája annak, mennyire nincsenek képben a nyugati döntéshozók.

– Olyan emberek, akik komoly emberi jogi sérelmeket és az alapvető szabadságjogok elleni bűncselekményeket követtek el a kommunista rendszer alatt, még ma is bíráskodnak a szlovén bíróságokon – jelezte Janša. – Ráadásul az emberi jogok megsértői még azzal fenyegetőznek, hogy az unió segítségét kérik, amennyiben valaki megreformálná a rendszert, illetve független alapokra helyezné a bíróságokat – tette hozzá.

A kormányfő arra is figyelmeztetett, hogy akik megtapasztalták a kommunizmust, azok könnyebben átlátnak a nyugati „barátságról” szóló híreken, mivel jól tudják, hogy a szabadságot nagyon könnyű elveszíteni, ellenben nehéz visszaszerezni; valamint emlékeznek a „szocialista államok közösségeként” ismert rabszolgaságra.

Janša Soros György bejegyzésére is reagált, mely szerint az EU nem lépett fel elég keményen a lengyel-magyar vétóval szemben. – Kérem, hagyja békén Európát és az uniót. A mocskos pénze, amit az úgynevezett NGO-kra költ, csak konfliktust szül a kontinensen, tönkreteszi a demokráciát és az emberek egymásba vetett bizalmát. Egy Brexit elég volt. Merkel kancellár jó munkát végzett – jelentette ki.

Forrás: V4NA Hírügynökség

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Orbán Viktor válasza Sorosnak: Európa nem hódolt be!

Megbukott Soros ügyésze, aki a házát védő család életét akarta tönkretenni

Így finanszírozza Soros György és Bill Gates az Európa Tanácsot

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!