Megbukott Soros ügyésze, aki a házát védő család életét akarta tönkretenni

Soros György amerikai tőzsdespekuláns ügyésze, Kimberly Gardner arra használta fel a McCloskey házaspár ügyét, hogy pénzt gyűjtsön. Mark és Patricia McCloskey azzal vált internetes szenzációvá a nyáron, hogy fegyverekkel védték házukat a kertjükben masírozó Black Lives Matter-aktivistáktól.

A nyár közepén futótűzként terjedt el az interneten az a felvétel, amelyen Mark és Patricia McCloskey St. Louis-ban található otthonukat védik a kertjükön keresztül vonuló Black Lives Matter-aktivistáktól.

 

 

Az incidenst követően a helyi körzeti ügyész (Circuit Attorney), Kimberly Gardner is megszólalt, azt közölte, hogy együttműködik a rendőrséggel, és nyomozás indul a történtek miatt. Mint mondta, „nem toleráljuk az erőszak alkalmazását azok ellen, akik alkotmányos jogaikat gyakorolják”.

A McCloskey házaspárt fegyver törvénytelen használatával és a bizonyítékok manipulálásával vádolták meg. Nem vallották bűnösnek magukat. Az ügyben eljáró Gardnert azonban leváltotta egy helyi bíró.

A St. Louis Post-Dispatch című portál arról ír, hogy Thomas Clark II bíró végzése szerint Gardner adománygyűjtésre használta fel a pert.  Ez pedig a bíró szerint

azt a látszatot keltette, hogy „politikai célból indította a büntetőeljárást”.

Missouri állam törvényei szerint aSt. Louis-i Körzeti Bíróság elnökbírója egy másik ügyészt kell kinevezzen a per folytatásához. A hírek szerint Patricia McCloskey ügyvédje is ezt fogja kérni.

Gardner Twitteren reagált, mint írta, felülvizsgálja a bíróság végzését és megvizsgálja a lehetőségeket.

Kimberly Gardner egyébként a Demokrata párttal szimpatizál és a Black Lives Mattert is támogatja. Fox News beszámolója szerint az elmúlt két évben drasztikusan csökkent az ítéletek aránya a Gardner alatt.

Az afroamerikai ügyész továbbá többször is élvezhette Soros György bőkezű támogatását. 2016-ban 200 ezer dollárt kapott a Soros által támogatott Safety & Justice Committee nevű szervezettől. Idén pedig 116 ezer dollárt szerzett a szintén Soros által finanszírozott Missouri Justice and Public Safety PAC nevű szervezettől.

A Black Live Mattersel kapcsolatos írásainkat itt olvashatják el.

Forrás: V4NA Hírügynökség

Kapcsolódó, olvasásra ajánott írásaink:

Lekerült az „étlapról” a cigánymártás

Papák, mamák géppisztollyal

Lefejezték Kis Szent Teréz szobrát Amerikában

Kiemelt képünk forrása