Lefejezték Kis Szent Teréz szobrát Amerikában

Lisieux-i Kis Szent Teréz a legutóbbi áldozata az Amerikán végigsöprő vandalizmus-hullámnak. A Utah állambeli midvalei szobrot ledöntötték állványáról, majd lefejezték. A rombolás szeptember 14-én történt.

A Fox TV meglátása szerint nehéz lesz majd az elkövetőket azonosítani, hiszen az esetnek nem volt szemtanúja – közölte az Aleteia. A helyi plébános jelentette, hogy a templom előtt található szobrot elpusztították. „Kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel.

Kérem imádkozzanak az elkövetőért, hogy jöjjön vissza és megkaphassa a segítséget, amelyre szüksége van.

A helyzet igen fájdalmas. Értesíteni fogjuk önöket, amint rendelkezésünkre áll bármilyen új információ. Szent Teréz, imádkozz értünk!”– fogalmazta meg a helyzetet a a plébános a helyi közösség számára.

Az egyházmegye azonnal gyűjtésbe kezdett, hogy a károkat orvosolni tudják. Cecilia López, a plébánia hitoktatási igazgatója a Fox TV-nek elmondta, hogy a hívek a támadás óta nem érzik magukat biztonságban a templomban.

Az utóbbi időben néhány amerikai háborút indított a katolikus templomok ellen, mivel azok szerintük a „fehérek felsőbbrendűségét” jelképezik.

 

A témában olvasásra ajánljuk:

Ha tényleg számít a feketék élete

A szobordöntögető fekete BLM-aktivisták bokszzsákjai lettünk

Rasszista komolyzene, avagy dögöljön meg minden fehér ember?

Kiemelt képünk forrása az Aleteia.