Wuhanban nem csak a koronát, de a keresztényeket is üldözik

Li Feng utcai evangelizálás bűntette miatt hivatalos figyelmeztetést kapott a helyi hivataltól. A 33 éves kínai férfi hangosbeszélővel állt ki november 2-án az utcára hirdetni a kommunizmus kellős közepén az örömhírt.

A Wuchang körzeti biztonsági hivatal közölte, hogy miután az utcaképet rögzítő biztonsági kamerák felvételeit átvizsgálták, a szemtanúkat kihallgatták, a vád megerősítést nyert – jelentette az International Christian Concern.

Egyelőre nem tisztázott, milyen büntetést szabhatnak ki Lire, amennyiben folytatni kívánja hitszónoki misszióját. A legáltalánosabb fogatókönyv szerint vagy pénzbírságot fizettetnek vele, vagy rövidebb-hosszabb időre bezárják.

Esete természetesen nem egyedülálló. Augusztus 3-án, Hunanban tíz nap szabadságvesztésre ítéltek egy keresztényt, szintén „illegális evangelizálásért”.

A kommunizmus szemében a vallás méreg. Az állampárt által létrehozott Kínai Patrióta Katolikus Társaságba, tehát az államfőt éltető propagandaintézménybe belépni nem kívánó keresztényeket kamerarendszerekkel figyelik, és még a járványügyi-korlátozásokkal is az ő életüket igyekeznek ellehetetleníteni.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

A járványt használja Kína a keresztények ellen

Karitatív szolgálatában korlátozták a kínai bíborost

 

Kiemelt képünk forrása: Twitter

Iratkozzon fel hírlevelünkre!