Kínai keresztény aktivistát fenyegetnek az Egyesült Államokban

Életveszélyesen megfenyegettek egy férfit az Egyesült Államokban, amiért kiállt a Kínában üldözött keresztények jogaiért.

Bob Fu kínai keresztény aktivista – aki korábban részt vett a Tienanmen téri tüntetéseken is – az Egyesült Államokban, Texasban telepedett le, ahol a megalapította a China Aid névre hallgató nonprofit, üldözött keresztényeket támogató szervezetet.

Fu és családja több alkalommal kaptak életveszélyes fenyegetéseket, nemegyszer bombával is megfenyegették őket. Amikor Fu Washington DC.-ben tartott előadást a kínai keresztények helyzetéről, a háza előtt tüntetést szerveztek.

Az amerikai-kínai családot sokkolta az eset. Hatósági felügyelet mellett el kellett költözniük otthonukból, majd védőőrizetet is kaptak. Fu 15 éves lányát ki kellett venni az iskolából.

„Nincs kétségem afelől, hogy a fenyegetéseket és a tüntetéseket közvetlenül Peking irányítják” – mondta a kínai keresztény aktivista.

A vallásszabadságért küzdő férfi szerint a pekingi vezetésnek az a célja, hogy elhallgattassák őt és tönkretegyék az általa vezetett segélyszolgálatot – számolt be a linga.org.

„Mi jól látjuk, hogy az Úr hogyan ment meg sok embert a világban. Mi a küldetésünkre áldásként tekintünk” – mondta a kínai férfi. Hozzátette:

„Nem tudnak megfélemlíteni. A szabadságnak ára van és én büszkén fizetek érte, mert hiszek a szabadságban.”

Bob Fu a vallásszabadság bajnoka Kínában, amit Kína nem díjaz – mondta Paul Robinson, a Release International Service igazgatója.

Patrick Payton, Midland város polgármestere újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott, vannak olyan erők, amelyek fel akarják számolni Bob tevékenységét és halálát kívánják.

Miután a kedélyek lecsillapodtak, Fu családja visszaköltözhetett otthonába, de azóta is állandó rendőrségi védelem alatt élnek.

A kínai keresztényekről bővebben itt olvashatnak.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Wuhanban nem csak a koronát, de a keresztényeket is üldözik

Nyolc apácát tett utcára a kínai kormány, a hollétükről semmit sem tudni

Hszi Csin-ping bölcsességei lesznek a kötelező tananyag a kínai egyetemeken

Kiemelt képünk forrása a linga.org.

Iratkozzon fel hírlevelünkre