Amikor minden perc számít, valóban ÉletMentő a mobilapplikáció

Az elmúlt két hétben 350 ezren töltötték le és már több életet is megmentettek a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikációval, ami gyorsabbá és egyszerűbbé tette a mentőhívást a segítségre szorulók számára – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

Az Emmi tájékoztatása szerint a mentők egy gombnyomással hívhatók, és már a riasztás pillanatában minden szükséges adat rendelkezésükre áll, melyeket a bajbajutott előzetesen, az alkalmazás letöltésekor adott meg. A rendszer a két legközelebbi hozzátartozó elérhetőségét is rögzíti, így azokban a helyzetekben is segíti a mentést, amikor a segélykérő a hívást követően eszméletét veszti.

 

 

Az ÉletMentő egy elsősegélynyújtó kisokost is tartalmaz, valamint a felhasználók arról is tájékozódhatnak, hogy hol van a legközelebbi gyógyszertár vagy defibrillátor. Az ikonos kialakításának köszönhetően az is tudja használni, aki nem beszéli az adott nyelvet, vagy állapota miatt beszédképtelen. A híváskezdeményezés és az adatküldés ingyenes és Ausztriában, Szlovákiában illetve Csehországban is hívható – áll a kommünikében.

MTI

Kiemelt képünk forrása: youtube.com

Korábbi cikkünk

ÉletMentő mobilalkalmazás a mentők munkájának segítésére

Iratkozzon fel hírlevelünkre