“Nem tudok elég hálás lenni Istennek” – Kisbabája mentette meg az édesanya életét

Van, aki számára a gyermekáldás egy csoda. És létezik olyan is, akinél mindez nem csupán képletesen értendő, mert a gyermeke szó szerint az életét mentette meg.

Nagyon ritka rendellenességet fedeztek fel egy michigani édesanya testében, amely életveszélyes állapotot okoz. Amanda Banic talán már nem is élne, ha nem lenne kislánya, Baylor.

Az asszony 35 hetes terhes volt, amikor hirtelen erős fájdalmat érzett a mellkasában. Rögtön bementek férjével a kórházba, hogy kivizsgáltassák, mi okozhatja, de először hazaküldték azzal, hogy a terhességgel összefüggő állapotról van szó.

Amikor a fájdalom otthon újra megismétlődött, az asszony éppen zuhanyozott, és elájult a kádban. Mint mondta, akkor biztosra vette, hogy ezt nem éli túl. Újra bementek a kórházba, ahol másodjára megállapították, mi okozza a fájdalmat: elszakadt az aortája. Ez egy ritka állapot, ami ugyanakkor életveszélyes. Hogy mégsem történt tragédia, annak köszönhető, hogy a várandós asszony kisbabája nyomást gyakorolt az érintett területre és egyben tartotta a sérült részeket.

Amikor fény derült a diagnózisra, Amandát egy másik kórházba szállították, ahol sürgősségi császármetszést hajtottak végre rajta. Ő csak arra tudott gondolni, hogy találkozhasson a kislányával, de erre majdnem egy hetet kellett várni, ugyanis több sürgősségi műtét várt tá.

Később kiderült, hogy az asszony egy ritka örökletes betegségben, Loeys-Dietz szindrómában szenved, ez okozta a szakadást.  24 órán belül három műtéten esett át, köztük a császármetszésen is, amikor világra hozta kislányát.

Amíg eszméletlenül feküdt, az ápolónők segítettek, hogy a bőrkontaktus megvalósuljon a kislány és az édesanyja között, a hatás pedig lenyűgöző volt:

“Volt, hogy csak akkor reagáltam az életfunkciók fenntartására, amikor megvolt a bőr-bőr kontaktus [Baylorral], és láthatóan sírtam, amikor rajtam volt” – mesélte később Banic.

“A szeretet ereje óriási, az anya és kisbabája közötti kötelék pedig fantasztikus.(…)

Őszintén szólva, nem tudok elég hálás lenni Istennek” – fogalmazott Amanda.

Forrás: Lifenews.com, highergroundtimes.com

Kiemelt kép forrása: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre