Felgyújtották a héderfáji haranglábat (videó)

Éjjel három órakor riasztották a tűzoltóságot, hogy ég az erdélyi héderfáji harangláb. A dicsőszentmártoni tűzoltók vonultak ki a helyszínre, a tüzet eloltották, de a haranglábat már nem sikerült megmenteni, az leégett. A helyi református lelkipásztor szerint gyújtogatás történt – írja a Székelyhon.ro.

A héderfáji református lelkipásztor, Nagy Csaba a Székelyhon.ro-nak elmondta,

meggyőződése, hogy gyújtogatás történt, ugyanis már két alkalommal megpróbálták valakik felgyújtani a haranglábat, akkor nem sikerült.

Ez volt a harmadik próbálkozás, és ezúttal az elkövetőnek sikerült is – mondta el a lelkész, aki a nyomozóhatóságoknak is beszámolt az ügyről, valamint felekezetét is tájékoztatta a történtekről. Az iskola kamerái mozgást rögzítettek az éjszaka folyamán, de tisztán nem vehető ki, hogy ki, vagy kik voltak a tettesek.

Valószínű, hogy benzinnel locsolhatták le a haranglábat, mert pillanatok alatt lángra kapott – magyarázta Nagy Csaba, hozzátéve, a közösségnek nyugodt élete volt, komolyabb nézeteltérések nem történtek.

A 19. században épített, műemlék haranglábnak két harangja volt, az éjszakai tűzben mindkettő elolvadt – tette hozzá a lelkész.

A Maros megyei tűzoltóság felvétele: 

Az eredeti írás a linkre kattintva olvasható. 
Kiemelt képünk forrása: Maros megyei tűzoltóság

Iratkozzon fel hírlevelünkre