Politikai akcióvá silányítja a PDSZ az érettségit

Megdöbbentő, hogy a járvány közepette is politikai akciókat űz a balliberális elkötelezettségű Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), és nyíltan az érettségi megakadályozására buzdítja a pedagógusokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleménye szerint a PDSZ az érettségiző fiatalok jövőjével is képes játszani politikai okokból.

Köszönet minden pedagógusnak, aki a diákok érdekeit szem előtt tartva nem ül fel ennek a hangulatkeltésnek, és ebben a rendkívüli helyzetben is teljesíti a hivatásával járó feladatokat, ahogy teszik azt az ápolók, orvosok, rendőrök, katonák, szociális dolgozók, kormánytisztviselők és más, közszférában dolgozók – áll a kommünikében.

A PDSZ korábban közleményben azt közölte, nem hagyja, hogy 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust rángassanak be érettségizni a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén. Ezért koordinált szabadságkivétellel akarja megakadályozni a májusban megtartandó érettségit. Most szüntesd be a munkát! – szólított fel a szakszervezet.

MTI

Kiemelt képünkön: Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban 2019. május 6-án.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre