Segítség az egyházak szociális és gyermekvédelmi tevékenységéhez

Könnyíti a fenntartó munkáját és javítja az intézményben lakók életét az egyházak ellátások terén betöltött szerepének megerősítéséről szóló törvény - közölte Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az államtitkár emlékeztetett: a múlt kedden elfogadott törvény célja, hogy azok az állami ingatlanok, amelyekben a szociális ellátás feladatát korábban is az egyház végezte és erre használta az épületeket, kerüljenek át az egyházi fenntartó tulajdonába.

Az egyház ettől függetlenül továbbra is kap támogatást a működtetéshez – mondta.

Hangsúlyozta: ha az egyház nem tudja folytatni tevékenységét és megszűnik a szolgáltatás, az intézmény nem maradhat a tulajdonában, azt vissza kell adnia az államnak.

Jelenleg minden negyedik időseket, gyermekeket, fogyatékossággal élőket ellátó intézmény egyházi fenntartású – tette hozzá az államtitkár.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára beszédet mond a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézmény fogyatékkal élőket és pszichiátriai betegeket ellátó otthonában, Tordason 2020. május 19-én. MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre