Ez a zene nem elválasztja, hanem összeköti a különböző generációkat

Immár hagyományosnak tekinthető, hogy húsvéti koncertet ad a katolikus Eucharist zenekar és meghívott vendégei a Ram Colosseumban április 30-án. Az eseményről szóló, általunk szemlézett beszámolót a Mária Rádió júniusi száma közölte.

Gável András (j) és Czinke Máté (b) a The Sign együttesből az Eucharist együttes húsvéti koncertjén a Ram Colosseumban, 2019-ben. Fotó: Sztankó Dávid

Gável András, a dicsőítés vezetője a koncert elején kiemelte: aki Jézus mellé áll, azt kigúnyolják és hátrány éri ebben a világban, ám ott van Jézus ígérete is, aki azt mondta:

örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a mennyben a jutalmatok

– idézte a Máté evangélium 5,12 versét.

Az Eucharist mellett fellépő vendégművészek – Mező Misi, Kübler Dani a Keresztkérdés zenekarból, Czinke Máté a The Sign együttesből, a Fóris család és a Rád találtam dicsőítő csoport, valamint a 4 Akkord Show Kórus – teljes egységet alkottak Jézusban. Az este egy folyamatosan emelkedő dicsőítésfolyammá változott – írja a Mária Rádió magazinja.

Az Eucharist együttes és a vendég fellépők a húsvéti koncerten a RaM Colosseumban. Fotó: Sztankó Dávid

Az életkor alapján vegyes összetételű közönség apraja és nagyja egy szívvel dicsőítette Istent az Eucharist dalaival. Kézzelfogható volt, hogy

ez a zene nem elválasztja, hanem összeköti a különböző generációkat.

A cikk beszámol arról is, hogy az egyik résztvevő az alkalom után bevallotta: korábban Isten nem jelentett számára semmi különösebbet. Mező Misi neve vonzotta az eseményre. A koncerten viszont buzdítást kapott, és átadta az élete vezetését Istennek. Örömmel tette, ám a belső lelki folyamaton saját maga is meglepődött. Istennek hálás szívvel tért haza – írja a magazin.

Mező Misi (j) az Eucharist együttes húsvéti koncertjén. Fotó: Sztankó Dávid

Mező Misi, ismert világi előadó a Gável testvérek munkásságáról elismerően nyilatkozott. Szerinte a magyar dicsőítő zene palettáján az Eucharist együttes csúcsot képvisel. Emiatt örömét fejezte ki, hogy ezen az estén közösen szolgálhattak.

A koncert az evangéliumi Nyolc boldogságról szóló dal közös eléneklésével és az alkalmon jelen lévő összes gyerek közös dalával, illetve Gável András és Gável Gellért duettjével zárult, akikkel legközelebb június elsején találkozhatunk az Ez az a nap rendezvényén az Arénában, ahol közreműködnek Pat Barrett Good Good Father című dalában.

EUCHARIST * Jó Atyám nékem

2018-ban a RaM-ban (Radnóti Miklós Művelődési Központ) énekelte az Eucharist ezt a csodálatos imádó dalt Istennek. Közreműködött a 4 Akkord Show Kórus

Közzétette: Eucharist Zenekar – 2019. április 4., csütörtök

 

Forrás: Mária Rádió Magazin; kiemelt fotó: Seidl Mariann

Iratkozzon fel hírlevelünkre