Imre Zsolt: Matkovich Ilona váci polgármester a hivatalban habzsi-dőzsizett a családi cég gazdagodása javára – VIDEÓ

Matkovich Ilona polgármesteri ciklusa alatt fiam-lányom rendszert vezetett be Vácon. A gyermeke által üzemeltetett vendéglátóhely, a Lujza és Koriander több alkalommal volt a városháza beszállítója, drága süteményeket rendeltek tőlük – fejtette ki Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP váci polgármesterjelöltje egy sajtótájékoztatón. Arról is beszélt, hogy süteményrendelés a Covid alatt is zajlott, tehát akkor is, amikor mások mellett az önkormányzati dolgozók fizetés nélküli állásidőn voltak.

Amint az a 0627 videójából kiderül, az építésfelügyeleti hatóság eljárást indított a Lujza és Koriander fedett terasza miatt, miután a Helyi Építési Szabályzatban (HÉSZ) az szerepelt, hogy a Duna-parti sétányokon az előkertben nem lehet pavilont, építményt, kiegészítő építményt elhelyezni, azonban a polgármester egyik gyermeke ezt mégis megtette.

Imre Zsolt ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a regnáló váci polgármester

elnézte, hogy egy környezetébe nem illő, helyi rendelet által tiltott üvegkalitkát építsenek Dunakorzón, a város védett övezetében.

Szólt a Covid ideje alatti, a szóban forgó helyről történő önkormányzati süteményvásárlás visszáságairól is:

Míg a polgármester asszony ekkor fizetés nélküli állásidőre küldött önkormányzati, intézményi dolgozókat, míg a felelős állampolgárok otthon maradtak mások egészségét védve,

addig Matkovich Ilona a hivatalban habzsi-dőzsizett a családi cég gazdagodása javára

– részletezte.

Hasonló sztoriba Angliában miniszterelnök bukott bele, de ne húzzunk egyenlőségjelet a két politikai szereplő közé. Ott igazi demokrácia van, Vácott meg már az írmagja sincs annak – vélekedett Imre Zsolt.

A hivatkozott videóban elhangzottak szerint a településkép védelméről szóló rendeletben az is szerepel, hogy a polgármesternek nyomon követési kötelezettsége van, és amennyiben az engedélyezett tervtől eltérő végrehajtást tapasztal, a településképi követelmények teljesítése érdekében hivatalból vagy kérelemre kötelezési eljárást folytat le.

Matkovich Ilona ezt elmulasztotta megtenni – állították a riportban, amelyben egy másik – hasonló – esetről is említést tettek:

A Kőhíd utcai építkezésnél Matkovich Ilona a fia telkén vágatta le a füvet a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársaival.

Mi megkértük őket, hogy csinálják meg, ez ilyen egyszerű. Magánterület volt, de mi megkértük, hogy csinálják meg

– mondta erről korábban a váci polgármester a videó tanúsága szerint.

Matkovich Ilona, jelenlegi váci polgármester. MTI/Soós Lajos

Matkovich Ilona másik gyermekének is segített, amikor a fia cége birtokában lévő területen a Kőhíd utcai botrányos építkezés helyszínén, közpénzen, a város kasszájából engedélyezte a fű lenyírását, csak mert a fia ezt kérte. Mindezen közben rendeletben kötelezte a városlakókat a tulajdonuk előtti közterület karbantartására – mondta erről Imre Zsolt.

A polgármester fiának tehát nem kell bajlódnia a fűnyírással, amíg édesanyja a polgármester…

– jegyezte meg.

A Matkovich család fiam-lányom-exférjem viszonyai folyamatosan a korrupció árnyékában tartják a várost. Ha erre fény derül majd, a képviselőtársai falaznak neki. Na, ez az igazi szemfényvesztés – összegzett a sajtótájékoztatón Imre Zsolt.

Címlapkép: Imre Zsolt a Fidesz-KDNP váci polgármester-jelöltje. Fotó: GK

Iratkozzon fel hírlevelünkre