Anyamedvét űztek el a csíksomlyói búcsú helyszínéről – Vadászok védik a zarándokokat

A vadászok elűztek a szombati csíksomlyói pünkösdi búcsú helyszínéről egy bocsos anyamedvét – tájékoztatta pénteken az Agerpres hírügynökséget Bors Béla csíkszeredai alpolgármester – számolt be róla az erdélyi Krónikaonline.ro.

Csíkszereda alpolgármestere elmondta, hogy a csütörtök esti akcióban a polgármesteri hivatallal szerződésben lévő Szilas Vadászegyesület tíz vadásza vett részt, akik három kutya kíséretében átfésülték a környéket.

A vadászok egy kétbocsos anyamedvét találtak a Nagysomlyó-hegy térségében, majd az állatokat az erdőbe kergették.

Az alpolgármester szerint fontos volt az anyamedvét az „erdő mélyére” űzni, mert agresszívvá válhat, ha úgy érzi, hogy a bocsok veszélyben vannak- olvasható az erdélyi híroldal beszámolójában.

További medvék nyomait is megtalálták az erdőben a vadászok, de a hatóságok szerint ezek a vadak a zaj és az embertömeg miatt nem közelítik majd meg a zarándokhelyet. A vadászok péntek reggel a Kissomlyó-hegy környékét is átfésülték, és este is ellenőrizték a területet, amikor több száz lovas zarándok érkezett a búcsú helyszínére.

Bors Béla hangsúlyozta, hogy a vadászcsapat a búcsú idején is készen áll majd a beavatkozásra, ha a helyzet úgy kívánja.

Forrás: Krónikaonline.ro

Iratkozzon fel hírlevelünkre