Két évet kapott, mert ellenzi az abortuszt – Egyre több életvédő végzi rács mögött Amerikában

Amerikában már bekövetkezett minden életvédő rémálma: azokkal, akik felszólalnak az ártatlan életek kioltása ellen, példát statuál a Biden-kormány. Hiába kértek házi őrizetet rossz egészségügyi állapota miatt, most két év börtönbüntetésre ítélték Heather Idoni életvédőt a FACE Act (Kórházba való szabad bejutás joga – a szerk.) állítólagos megsértése miatt.

Heather Idoni amerikai életvédő, akik férjével együtt öt saját és 10 örökbefogadott gyermeket nevelt fel. A békés keresztény nagymamát 2023 augusztusában tartóztatták le egy abortuszklinika előtt és idén májusig fogva tartották tárgyalás nélkül. Nemrég pedig 24 hónap fegyházra ítélték, amit a védője határozott kérése ellenére sem enyhítettek házi őrizetre, holott az elmúlt hónapok megpróbáltatásai során számos egészségügyi probléma lépett fel nála.

A beszámolók szerint Idonit 22 napra magánzárkába helyezték, mert ételt osztott fogolytársaival. Ezt követően az asszony  agyvérzést kapott a kegyetlen és szokatlan büntetés következtében. Ráadásul azt a szívgyógyszert sem kaphatta meg a börtönben, amire állapota miatt szüksége van.

Ha Idoni környezetvédelmi aktivista, vagy egy Hamászt támogató baloldali lenne, akkor egy hasonló vétség (egy abortuszklinika folyosóján ült és énekelve tiltakozott a gyermekek életének kioltása ellen) szabálysértési eljárással, talán egy kis pénzbírsággal járt volna – fogalmazott beszámolójában a Lifenews.com. De mivel életpárti szószóló, aki az abortusz ellen emelte fel a szavát, a Biden-kormányzat a FACE Act alapján vádat emelt ellene az abortuszhoz való hozzáférés állítólagos blokkolása miatt.

Véleményük szerint annak ellenére, hogy az életpárti amerikaiak szólásszabadságát eltörlő törvényt ritkán alkalmazták eddig, a Biden-kormányzat már több életpárti szószólót záratott hosszú börtönbüntetésre az abortusz elleni tiltakozás miatt. A lap szerint Biden tisztviselői visszaéltek ezzel a törvénnyel, és az erőszakos bűnözői magatartási forma miatt kérhető legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazzák minden olyan békés életpárti amerikai ellen, aki szólásszabadságát gyakorolva felemeli szavát az ártatlan gyermekek életének védelmében.

Összesen 10 olyan életpárti aktivistával szemben folytattak szövetségi büntetőeljárást, akiket azért tartóztattak le és helyeztek vád alá, mert még 2020-ban egy washingtoni sebészeti klinikánál állítólag megsértették a fent nevezett törvényt.

Ez az intézmény a gyanú szerint olyan, terminus végi terhességmegszakításokat végez, amelyek egyébként törvénytelenek: szülés közben vagy után is végeznek az abortusz közben véletlenül életben maradt babákkal.

Forrás: Lifenews.com, freeheatheridoni.com

Címlapkép forrása: freeheatheridoni.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre