Simicskó István: El kell kerülni a közvetlen katonai konfliktus kialakulását Oroszország és a NATO között

Aggasztók azok a kijelentések, amiket az elmúlt időszakban hallhattunk brüsszeli politikusoktól, valamint NATO-tagországok vezetőitől egyaránt. A nyilatkozatok alapján a háborús pszichózis erősödik, és a NATO egyre közelebb kerül ahhoz, hogy belesodródjon az orosz–ukrán háborúba – nyilatkozta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek.

Magyarország az egyetlen tagország, amelyik a kezdetektől fogva következetesen azt mondja, hogy ez nem a mi háborúnk, és el kell kerülni, hogy közvetlen katonai konfliktus alakuljon ki Oroszország és a NATO között. Ez harmadik világháborút jelentene, nukleáris arzenálokkal mindkét oldalon – mondta.

Hozzátette:

véleményem szerint Ukrajnának is a mielőbbi béke az érdeke, a békéhez vezető út első lépése pedig az azonnali tűzszünet, amit a béketárgyalások követhetnek.

Simicskó István szerint csak a Fidesz–KDNP európai listájáról mandátumot szerzett európai parlamenti képviselők esetén vehető biztosra, hogy feltétel nélkül a béke és a magyar érdekek mellett állnak ki.

 A migránskvóták bevezetését célzó brüsszeli tervekről is beszélt a kereszténydemokrata politikus:

Fontos, hogy azzal az elhibázott migrációs politikával is szakítson az Európai Unió, ami az európai keresztény civilizációt alapjaiban rombolja szét

– fogalmazott. Emlékeztetett: 2015 óta milliószámra érkeztek migránsok Európába. 2023-ban 174 234 fő próbálkozott illegálisan bejutni Magyarországra, ami azt mutatja, hogy újabb migrációs hullámok érik el a déli határt és Európát. Az ide érkezők túlnyomó többsége gazdasági bevándorló, és sem nyelvileg, sem kulturálisan nem lehet őket integrálni – jelentette ki.

Simicskó István azt mondta, hogy Nyugat-Európában a migrációt támogató politikai pártok abban reménykednek, hogy a migránsok rájuk fognak majd szavazni a választásokon.

Ám akkor fognak meglepődni, amikor majd idővel migránsalapú pártok jönnek létre

– jegyezte meg.

A KDNP frakcióvezetője kifejtette, hogy az iszlám kockázatokat rejt magában Európára nézve. Mi azt akarjuk, hogy Európa maradjon meg a keresztény civilizáció bástyájaként – mondta.

Az interjúban a mindennapos parlamenti munka is szóba került. Simicskó István kifejezte abbéli reményét, hogy a parlament elfogadja azt a KDNP-s törvényjavaslatot, hogy kisko­rúak ne vásárolhassanak az egészségükre káros energiaitalokat

Nacsa Lőrinc és Hollik István benyújtotta az energiaitalok 18 éven alattiaknak való eladását tiltó törvényjavaslatot

Egy másik, a vásárlással kapcsolatos lényeges téma is fölvetődött.

Több nyugdíjasszervezet is megkeresett azzal, hogyha az idősek elmennek vásárolni a különböző üzletláncok áruházaiba, nem találkoznak pénztárossal, mert a helyüket átvették az automata pénztárak

– mondta Simicskó István, s hozzátette, hogy ugyan az üzleteknek fenn kell tartania az elektronikus fizetés lehetőségét, “azonban mostanra már átestek a ló túloldalára, és vannak olyan nagy cégek, amelyek elküldik a pénztárosokat”.

A KDNP azt akarja elérni, hogy maradjanak természetes személlyel működtetett pénztárak is, és lehetőség legyen készpénzzel is fizetni az áruházakban. Ennek érdekében törvénymódosító javaslatot fognak benyújtani.

Címlapkép: Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője. MTI/Bodnár Boglárka

Iratkozzon fel hírlevelünkre