Steinbach József püspököt választotta lelkészi elnökének a Református Egyház Zsinata

Steinbach József püspököt választotta lelkészi elnökének a Zsinat. Pásztor Dániel tiszáninneni püspök marad a lelkészi alelnök. Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségéről való lemondását határozatok keretében vette tudomásul a Zsinat – közölte honlapján a Magyarországi Református Egyház.

Balatonszárszón rendezik meg meg ma és holnap – szerdán és csütörtökön – a református egyház Zsinatának tavaszi ülésszakát.

Szerdán kezdődik a református Zsinat tavaszi ülésszaka – Megválasztják a lelkészi elnököt

A tájékoztatás szerint Balog Zoltán áhítatát, valamint a megalakulást és a tárgysorozat ismertetését követően zárt körben folytatódott a Zsinat tavaszi ülésszaka. Az egybegyűltek határozat keretében tudomásul vették Balog Zoltán püspök Zsinat lelkészi elnöki tisztségről való lemondását, valamint ismerték el az egyházért végzett szolgálatát.

Ezután egyhangúlag Steinbach József dunántúli püspököt választották meg a Zsinat lelkészi elnökének

– írták.

Balog Zoltán lemondása után ideiglenesen Pásztor Dániel alelnök látta el az elnöki teendőket. Steinbach József megválasztása mellett a tiszáninneni püspök marad a Zsinat lelkészi alelnöke a ciklus végéig.

Címlapkép: Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli református egyházkerületének püspöke beszédet mond a felújított és kibővült Csopaki Református Általános Iskola átadóünnepségén 2024. március 21-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre