Óvodásokkal az élen ültettek virágokat, fákat Dunaszerdahelyen

Közösségi oldalán mondott köszönetet Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere “az ovisoknak, akik kis kertészekké váltak és gyönyörű virágokat ültettek a templom téren” a Föld napja alkalmából megvalósított környezetszépítő programon.

Dunaszerdahelyen is bekapcsolódtunk a Föld napján a különböző rendezvényekbe. Köszönet mindenkinek, aki eljött és segített tisztábbá tenni városunkat – írta az alpolgármester Facebook-oldalán kedden.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a Föld napja alkalmából

Beszámolt arról is, hogy a Föld napi programok során a Vámbéry Ármin Alapiskolában kezdték, ahol Gróf Nikolas adott elő a diákoknak a környezetvédelemről és a szelektív hulladékgyűjtésről. Délután a Jesensky utcai játszótéren gyülekeztek a résztvevők, és szedték össze közösen a szemetet a játszótéren, illetve a mellette lévő parkban.

A Jesensky utcai játszótéren és a mellette lévő parkban szemetet szedtek. Forrás: Facebook/Karaffa Attila

Jöttek szülők gyermekeikkel, a Roma Közösségi Központból gyermekek, valamint a Pro Regio Danubiana képviseletében Nagy Teo is segítette a munkánkat – közölte Karaffa Attila.

A templom előtti téren, ahol az óvodások voltak a legaktívabbak, sok-sok virágot ültettek: szívvirágot, harangvirágot, csillagfürtöt. Majd a Duna utcán fokozatosan kiépítendő pihenőzónánál segédkeztek, ahol hársfát, júdásfát és kőriseket ültettek, illetve egy bokorcsoportot is.

Városunk szépítésének folyamata természetesen nem csak egy napra koncentrálódik, hiszen a faültetést is folytatjuk az Ültess fát a jövőnek program keretében – tette hozzá a fentiekhez az alpolgármester.

Óvodásokkal az élen ültettek virágokat Dunaszerdahelyen a Föld napja alkalmából. Forrás: Facebook/Karaffa Attila

Több pályázatunk is pozitív elbírálást kapott, amelyek kapcsán ugyancsak csinosíthatjuk, zöldíthetjük majd városunkat – zárta bejegyzését Karaffa Attila.

Címlapkép: Dunaszerdahelyen is bekapcsolódtak a Föld napi rendezvényekbe. Jobbra Karaffa Attila alpolgármester. Forrás: Facebook/Karaffa Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre