Szánthó Miklós: A woke a kommunizmus új formája

A globalista woke-izmus a kommunizmus új formája, amely az egész civilizációra veszélyes – vélekedett az Alapjogokért Központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán szerda reggel.

A woke ideológiát Magyarország mint kommunizmust már régóta ismeri. Ez a radikális liberalizmus mindent relativizál, azaz viszonylagossá tesz, és egalitárius, azaz egyenlősít. Tagadja a jó és rossz közötti különbséget, támadja a vallást és az egyházakat, a közösséggel szemben az egyént helyezi a középpontba, általában az Isten, haza, család fogalomrendszer minden pontját rombolja, ám a valóság rácáfol. Ez az érzelemvezérelt ideológia, mentalitás már nemcsak a belpolitikában jelenik meg például a migrációval, genderrel vagy multikulturalizmussal kapcsolatban, hanem a külpolitikában is, például az ukrajnai konfliktus kezelésében. Ez nem reálpolitika, alapja a háborús pszichózis, amely csak harctéri megoldásokat ajánl, s nem beszél tűzszünetről, békéről – fejtette ki Szánthó Miklós.

Kitért arra, hogy a napokban Emmanuel Macron francia elnök már azt mondta: nem zárható ki, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába.

Ezt figyelembe véve már csak egy puskalövésnyire vagyunk a 3. világháborútól, ezért azonnali tűzszünetre lenne szükség

– fűzte hozzá az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Ezzel szemben a júniusi európai parlamenti választáson és a novemberi amerikai elnökválasztáson is döntési helyzetbe lehet hozni olyan politikusokat, akik tárgyalóasztalnál próbálják megoldani a konfliktust. A republikánus Donald Trump elnöksége alatt nem indított háborút, ellentétben a demokrata párti Joe Bidennel vagy Barack Obamával, s folyamatosan hivatkozott Orbán Viktor békepárti politikájára. Ha republikánus elnöke lenne az Egyesült Államoknak, akkor nagyobb esély lenne a békére – mondta Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a főigazgató elmondta: a napokban előadást tartott Washingtonban a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, a CPAC-en. Amerikában érezhetően változik a jobboldali közhangulat, egyre jobban elítélik a woke külpolitikára gyakorolt káros hatásait, például az ukrajnai háború finanszírozását. A liberális progresszív woke célja a határok lebontása, korlátlanság az individualizmusban, s ez az érzelmi alapú “ostoba” politika “háborúba lovalja bele magát”. Az ukrajnai háborús konfliktus eredetileg nem Európa háborúja volt. Európa érdekeit sérti a beavatkozás, például a szankciók gazdasági hatásai. Ezzel a globalizmussal, globalista ideológiával szemben áll a szuverenista gondolkodás, amely a valódi demokráciát, a választópolgárok akaratát védő reálpolitika.

A CPAC következő rendezvényét Budapesten tartják áprilisban, és a fő üzenete az lesz: csapoljuk le a mocsarat Washingtonban és Brüsszelben!

– ismertette az Alapjogokért Központ főigazgatója a Kossuth rádióban.

(MTI)

Címlapkép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója előadást tartott Washingtonban a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, a CPAC-en. Forrás: Facebook/Szánthó Miklós

Iratkozzon fel hírlevelünkre