Fél lábbal már a Konferencia Liga csoportkörében érezheti magát a Ferencváros

A zöld-fehérek magabiztos 4-0-s győzelmet arattak a Zalgiris Vilnius otthonában az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Az FTC a Hamrun elleni összecsapás óta nem játszott meccset, a bajnokságban ugyanis hétfőn kellett volna pályára lépniük a Mezőkövesd ellen, azonban kérvényt nyújtottak be a találkozó elhalasztására, amit az ellenfél el is fogadott.
A két csapat nagyon jól ismerte egymást, hiszen két évvel ezelőtt a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában már összecsaptak, és akkor egy pillanatig sem volt kérdés, hogy melyik együttes jut tovább.

A Fradi akkor hazai pályán kezdett, Uzuni és Tokmac góljainak köszönhetően pedig kétgólos előnnyel utaztak Litvániába. A visszavágón sem kellett sokat izgulniuk, ugyan a Ferencváros azt a találkozót nem úszta meg kapott gól nélkül, de végül 5-1-es összesítéssel búcsúztatta a Zalgirist.

A magyar bajnok most is aktívan kezdte az összecsapást, egy litván hibát követően pedig a 17. percben Traore meg is szerezte a vezetést a zöld-fehéreknek. Az előny megszerzése után egy kicsit döcögött a játék, így az első félidőben már nem született több találat.

Forrás:
Ferencvárosi TC/Twitter

A mérkőzés fordulópontját a 63. perc hozta el, amikor a hazaiak játékosát idő előtt zuhanyozni küldte a játékvezető, a Ferencváros pedig büntetőt rúghatott. A megítélt tizenegyest Varga Barnabás értékesítette, így szűk fél órával a vége előtt már kettővel vezetett az emberelőnyben játszó FTC.

Tíz emberrel pedig már nagyon nem ment a védekezés a litvánoknak, előbb a csereként beálló Pesic szerezte meg az első ferencvárosi gólját, majd a habot a tortára Traore tette fel, aki Tokmac zseniális passza után állította be a 4-0-s végeredményt.

A magyar bajnok így a Shamrock és Hamrun után a Zalgiris ellen is szinte eldöntötte a továbbjutás sorsát az odavágón, de a Klaksvík óta tudjuk, hogy nem szabad senkit sem alábecsülni, mindenesetre a Fradi nagyon jó helyzetből várja a jövő heti visszavágót.

A címlapkép forrása: Ferencvárosi TC/Twitter

Iratkozzon fel hírlevelünkre