Születésnapi ajándék – Élete legfontosabb gólját szerezte Papp Kristóf a Puskás Arénában

A harmincegyedik születésnapját a mérkőzés előtt egy nappal ünneplő Papp Kristóf hosszabbításban szerzett fejesgóljával, illetve Haraszti Zsolt üres kapus találatával a csupa magyar játékosból felálló Paks 2-0-ra legyőzte a korábban sokkal esélyesebbnek tartott Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében szerdán.

A két csapat 2022-ben is összecsapott a kupa fináléjában, akkor – Papp Kristóf távollétében – a Ferencváros 3-0-ra nyert.

A döntő jelentőségű gólt szerző középpályás két évvel ezelőtt sérülés miatt nem játszhatott a döntőben, most azonban mindenért kárpótlást kapott, szerzett saját magának és klubjának is.

A mérkőzés után az nso.hu videójában arról beszélt a játékos, hogy a két évvel ezelőtti döntő is élmény volt számára, még úgy is, hogy nem játszhatott.

Az volt az első, hogy itt lehetem a csapattal a Puskás Arénában, de így, hogy idén játszani tudtam, be is találtam, meg is nyertük a mérkőzést, a két évvel ezelőttit már talán el is felejtettem

– mondta.

A futballista úgy véli, hogy élete legfontosabb gólját szerezte szerda este a mérkőzésre kilátogató közel 52 ezer ember előtt, akik közül sokan a Paks sikeréért szorítottak.

Papp Kristóf szerint a Paks az elmúlt években mutatott látványos, eredményes játékával sok új szimpatizánst szerzett magának.

A paksi klub a kupagyőzelemmel története legnagyobb sikerét érte el, hiszen ez az első rangos trófeája. Győzelmükkel kivívták a jogot arra, hogy a következő szezonban az Európa-liga selejtezőjében szerepeljenek.

A Ferencváros – mint a 2023-2024-es idény bajnoka – a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt.

Címlapkép: A gólszerző paksi Papp Kristóf (k) a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében, a Paksi FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én. A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre