Fiával együtt tartalékos katona a Fradival a Bajnokok Ligáját is megjárt egykori védő, Keller József

Fiával együtt tartalékos katona a Ferencváros labdarúgócsapatával a Bajnokok Ligáját is megjárt egykori balbekk, Keller József. A zöld-fehérek utánpótlásában tevékenykedő többszörös bajnok és kupagyőztes, korábbi válogatott játékossal a honvedelem.hu oldalon jelent meg interjú. Szemle.

Keller József és fia 2019-ben vállalt önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot.

Nincs katona felmenőnk, de én sorkötelesként lehúztam 10 hónapot még fiatalkoromban – mondta a sportember a május 5-i Ferencváros-Debrecen bajnoki mérkőzéssel egybekötött honvédelmi nap előtt készült interjúban, s hozzátette:

Az utánam következő generációnak, például a fiamnak már kimaradt ez az élmény, pedig szerintem rájuk férne, hogy megtapasztalják például a közösség erejét.

Elmondta, hogy a főleg a Covid-járvány alatt, a lezárások idején volt idejük a szolgálatra, akkor egy kórházban segítettek.

Keller József beszélt arról is, csapatsportolóként tudja, milyen értéke van egy jó közösségnek, s egyébként is úgy látja, hogy számtalan lehetőséget kínál a honvédség.

A fiam jó tanuló, szereti a matekot, akár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felé is veheti majd az irányt. Beszéltem vele, egyetértett velem, így mindketten csatlakoztunk a honvédséghez

– emlékezett vissza.

Fiával együtt tartalékos katona a Ferencváros labdarúgócsapatával a Bajnokok Ligáját is megjárt egykori balbekk, Keller József (b2). Forrás: honvedelem.hu

Keller József szerint sportolóként is érdemes jelentkezni tartalékosnak vagy felvételizni a közszolgálati egyetemre. Mint mondta, úgy gondolja, hogy össze lehet hangolni a versenynaptárt a tanulással és a szolgálattal.

Címlapkép: Keller József csapatsportolóként tudja, milyen értéke van egy jó közösségnek, s egyébként is úgy látja, hogy számtalan lehetőséget kínál a honvédség. Forrás: honvedelem.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre