Felföldi László pécsi megyés püspök lesz a csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjének szónoka

Felföldi László, a pécsi egyházmegye püspöke lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka – írta meg a kronikaonline.ro című erdélyi portál az egyház által kiadott „órarendet” ismertetve hétfőn.

Közölték: a csíksomlyói kegyhely őrei, a ferencesek minden évben egy mottót választanak az adott évre, amely egyben a pünkösdszombati fogadalmi nagybúcsú mottója is.

Idén a gyulafehérvári főegyházmegyében meghirdetett pasztorális évhez csatlakozott a csíksomlyói kegyhely is – az év témája: „Imádsággal megújuló közösség”, a fogadalmi nagybúcsú mottója pedig az „Újuljatok meg!” (Ef 4,23) lett – adta hírül a romkat.ro katolikus portál.

A most közzétett hivatalos program értelmében május 17-én, pénteken 18 órától lesz a nyitószentmise, amelyet ünnepi rózsafüzér követ. Péntekről szombatra virradóan virrasztást tartanak a kegytemplomban.

Május 18-án, szombaton 7.30-kor szentmise a kegytemplomban, 10 órától ünnepélyes rózsafüzér a Hármashalom-oltárnál.

Az idei búcsús nagymisét pünkösd szombatján, május 18-án, a Kis- és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben, a Hármashalom-oltárnál tartják meg, helyi idő szerint 12.30-kor. Magyarországi idő szerinti 11.30-kor. Az ünnepi szentmise szónoka Felföldi László pécsi megyés püspök.

Résztvevők a csíksomlyói búcsú szentmiséjén a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregben Csíksomlyón 2023. május 27-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

A Krónika összefoglalójában hozzátették, hogy a pünkösdszombati program 17 órakor csángó szentmisével folytatódik a Szent Péter és Pál-plébániatemplomban. Délután pünkösdi vigília-szentmise lesz a kegytemplomban, ahol szombatról vasárnapra virradóan ismét virrasztást tartanak.

Május 19-én, pünkösd vasárnapján négy szentmisét mutatnak be a csíksomlyói kegytemplomban (7:00 8:00, 10:30, 18:00 órakor). Május 20-án, pünkösdhétfőn pedig három szentmise várja a híveket a kegytemplomban (8:00, 10:30, 18:00 óra).

Címlapkép: Felföldi László pécsi megyés püspök (b1). Forrás: Facebook/Pécsi Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre