Magyar segítséggel épül Nigéria egyik legnagyobb nővérképzője

Dr. Fodor Réka missziós orvos az idei Afrika Expón, Hölvényi György európa parlamenti képviselővel és Kovács-Pifka Péterrel, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatójával folytatott kerekasztal-beszélgetést az oktatásról. A Vasárnap.hu kérdésésre beszélt arról a programról, melynek során a Hungary Helps támogatja egy nigériai nővérképző bővítését.

Az Afréka Alapítvány misszós orvosa arról is beszélt, hogy a Pécsi Tudományegyetemen folytat tanulmányokat három felszentelt pap, akik a nigériai Onitsha Egyházmegyéből érkeztek. Martin atya orvosként, Mark atya gyógyszerészként, Henry atya pedig pszichológusként is szeretné segíteni a nigériai közösséget. A fiatal papok egyetemi tanulmányaik mellett a Pécsen tanuló külföldiek lelkipásztori szolgálatában is közreműködnek.

Afrika jövője az iskolapadban dől el – így segít a Hungary Helps Program Afrikában

A nigériai St. Charles Borromeo Kórház területén jelenleg 300 fős, hároméves nővérképző működik, amely képesítést nyújt ugyan, de nem nemzetközileg akkreditált képzés. Ennek eléréséhez négyéves programra van szükség, amely az új épülettel megvalósulhat. Hatemeletes intézmény épül, egész Nigéria egyik legnagyobb nővérképzője lesz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre