Több jobboldali vezetésű kerülettől vont meg útfelújítási támogatást Karácsony Gergely

Több jobboldali vezetésű kerülettől vont meg útfelújítási támogatást Karácsony Gergely főpolgármester, köztük végül a XVI. kerület is a kormány pénzén tudta megvalósítani a tervezett újjáépítéseket.

Lapunk megkeresésére Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő kabinetéből úgy tájékoztattak bennünket, hogy már 2019 őszén kész volt a terv a Magtár utca és a Rózsa utca útfelújításához, mivel ezt a XVI. kerületi önkormányzat saját pénzén megterveztette, leegyeztette a lakossággal és a szakhatósági engedélyeket is megszerezte, majd ingyen átadta a fővárosi önkormányzatnak megvalósításra.

A kapott információk szerint Karácsony Gergely annak ellenére állíttatta le ezeket az útfelújításokat, hogy a Fővárosi Közgyűlés már döntött a megvalósításukról.

A főpolgármester ellenben úgy határozott, hogy a következő négy évben sem valósítja meg ezeknek a főutaknak a felújítását, sőt egyetlen XVI. kerületi főúthoz se nyúlnak hozzá, ezért

Szatmáry Kristófnak kellett visszaszereznie, amit Karácsony Gergely elvett – írták a tájékoztatóban.

A Magyar Közlöny 2021. június 8-i számában jelent meg az a kormánydöntés, amelynek értelmében a XVI. kerületi önkormányzat 2383 millió forintot kapott a Fővárosi Önkormányzat kezelésében levő főutak felújítására.

A beszámoló szerint nem csak a XVI. kerület járt így, de szinte minden Fidesz-KDNP vezetésű kerület is, szerintük a

nyilvánvalóan pártpolitikai büntetésként meghozott döntést a kormánynak kellett jóvá tenni.

Azóta a felújítások befejeződtek, az utolsó utat 2023. februárjában adták át.

A címlapkép forrása: Szatmáry Kristóf/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre