A „túl fehér” focicsapat gyanús

Nem nézek focit és nem is értek hozzá. Nem ülök le meccseket nézni és nem igazán ismerem a játékszabályokat sem. Mindezek ellenére a csapból is a katari világbajnokság folyik – na nem csak az eredményekről, hanem hogy éppen ki nyivákol a sokszínűség elnyomása miatt.

Már a kezdetekben nagy port kavart a FIFA azzal, hogy a 2022-es katari világbajnokságon lényegében betiltotta a szivárványos karszalag viselését a játékosoknak annak érdekében, hogy politikai befolyástól mentesen menjen le a bajnokság.

Akkor szándéka ellenére több csapatkapitány visszatáncolt a szalag viselésétől, azonban a németek a sport kedvéért sem tudtak leakadni a sokszínűségről – azt már ne is taglaljuk, hogy megérte-e nekik a játék helyett az lmbtq+ propagandára koncentrálni, mert hiszen mint mondtam, nem értek a focihoz.

Miután nagy nehezen lement a ramazúri a szivárványos karszalag körül, és már a meccsek előtti térdelések is hanyatlóban voltak, valamint túljutottunk azon is, hogy Katarban illegális a homoszexualitás,

most egy minden bizonnyal „woke” professzor asszony – így a világbajnokság végére – írt egy hosszas értekezést arról, hogy az argentin csapatban miért nincsenek fekete játékosok.

A szerző az ország történelmi múltjára tekint vissza, amely során megemlíti, hogy a feketék csökkent jelenlétét Argentínában többek között az okozhatta, hogy őket „ágyútöltelékként” használták a függetlenségi háborúkban, valamint az, hogy a modernizáció jegyében „fehéresítési” politikát folytattak a nemzet vezetői.

A La Libertad Avanza jobboldali argentin párt Twitter-üzenetben válaszolt erre:

„Azért, mert ország vagyunk, nem egy Disney-mese.”

Forrás: Twitter/La Libertad Avanza

Ma, amikor a filmek, gyermekmesék és sorozatok kényszeresen sorakoztatnak fel fehér, fekete, ázsiai, latin-amerikai és indiai szereplőket – akik között legalább egy transznemű vagy homoszexuális – nem is adhattak volna jobb választ.

Argentína focicsapata pedig nem véletlenül a világ egyik legsikeresebb nemzeti válogatottja, úgy tűnik nem kvóta, hanem tehetség alapján szerződtetnek.

Megtévesztő besorolással megy az LMBTQ-propaganda rajzfilm a magyar mozikban

Leszbikus párt jelenítettek meg a Peppa malac mesesorozatban

Forrás: washingtonpost.com

A címlapképen az argentin válogatott tagjai ünnepelnek, miután 3-0-ra győztek a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elődöntő mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án.
MTI/EPA/Friedemann Vogel

Iratkozzon fel hírlevelünkre