Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke 35 nehéz sorsban élő kárpátaljai családnak adott át karácsonyi szeretetcsomagot, valamint a támogatók jóvoltából két zeneiskola jutott hangszerekhez.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az átadóünnepségen elmondta, hogy örömmel csatlakozott a NOE felkéréséhez, és kollégáival együtt két családnak gyűjtöttek adományt. Minden évben áldott, békés karácsonyi ünnepeket szoktunk kívánni, de az idén a békés kifejezés új jelentést nyert. Most nemcsak az adventi időszakban, de a hétköznapokban is vágyunk a békére – fogalmazott. A kormányszóvivő köszönetet mondott mindenkinek, aki ebben a nagyon nehéz időszakban itt van és küzd, és vigyáz a szomszédra, segít a gyerekeknek tanulni. Reményét fejezte ki, hogy a béke beköszöntével ez a közösség is megerősödve fog ebből a nagy nehézségből kikerülni. A háború sok mindent elvett az emberektől, de adott is valamit: azt, hogy a közösség tagjai bízhatnak egymásban.

Azt is remélem, hogy úgy érzik, az anyaországra is számíthatnak, és ezek a kötelékek még a mostaninál is erősebbek lesznek

– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. A gyűjtés és az adományok átadása nem csak a tárgyakról szól, ebben ott van sokmillió magyar ember szíve és az üzenetünk, hogy itt vagyunk önökkel, gondolunk önökre, számíthatnak ránk. A magyar kormány a továbbiakban is mindent meg fog tenni azért, hogy az itt élő magyar emberekhez is eljusson az üzenetünk: nincsenek egyedül, egyetlen magyar sincs egyedül a világban, mindannyian számíthatunk egymásra – zárta gondolatait Szentkirályi Alexandra. Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke elmondta, hogy a ruhákat, cipőket, tartós élelmiszereket, gyümölcsöt, tisztítószereket, játékokat és mesekönyveket tartalmazó csomagokat a támogatott családok előzetesen felmért igényei szerint állították össze a kezdeményezés mellé álló partnerek – szervezetek, intézmények és egyéni adományozók – felajánlásaiból, valamint saját forrásaikból. Ezenkívül a császlóci és nagydobronyi zeneiskola gitárokat, hegedűket és egy pianínót kapott, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a ráti Szent Mihály Gyermekotthon pedig három-három befőző automatával gazdagodott – közölte a NOE elnöke. A Nagydobronyi Magyar Házban megtartott ünnepséget a kistérség művészeti iskolásainak hangulatos koncertje, valamint a Kék Nefelejcs énekkar fellépése színesítette.

(MTI)

A címlapképen balról jobbra: Varga-Bajusz Veronika, a Tempus Közalapítvány főigazgatója, Kállay Helén, a Henkel Laundry & Home Care üzletág Supply Operations Managere, Varga-Futó Ildikó, az Auchan Retail Magyarország kommunikációs és CSR-igazgatója, Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója és Walitschek Csilla, a TritonFlife Holding Zrt. üzletfejlesztési szakembere az Összefogás a Kárpátalján maradt magyar családokért címmel megtartott sajtótájékoztatón a NOE központi irodájában Budapesten 2022. december 15-én. 
MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre