A keresztény játékosoké volt a főszerep a francia-lengyel összecsapáson

Vasárnap délután Franciaország és Lengyelország a legjobb 16 között csapott össze a katari labdarúgó világbajnokságon. Végül 3-1 arányban a franciák győztek és jutottak tovább. A mérkőzésen két, magát hívő kereszténynek valló játékos is betalált.

Két éve, az Európa bajnoksággal kapcsolatban írtunk arról, kik azok a játékosok, akiknek a pályán és a pályán kívül is fontos keresztény hitük. Köztük volt a tegnapi világbajnoki mérkőzésen játszó és gólt szerző Robert Lewandowski, valamint Olivier Giroud is.

Robert Lewandowski

Lewandowski, aki jelenleg az FC Barcelona játékosa, gyakorló katolikus. 2014-ben akkori klubcsapata, a Bayern München Rómában játszott egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amelyet követően Ferenc pápával is találkozott. Lewandowski nyilvánosan is megvallotta hitét. „Katolikus vagyok. Nem szégyellem Jézust vagy a hitemet” – mondta. „Tudom, hogy Isten mindig vigyáz rám” – tette hozzá a csatár.

Olivier Giroud

A francia csatár az utóbbi időben kezdett el foglalkozni a hitével. 2017-ben az Arsenal színeiben megnyerte az angol labdarúgókupát, majd a díjátadón a mezét levéve a következő üzenet volt olvasható az aláöltözékén: „Én vagyok az út, az Igazság, és az élet – Jézus”. Egy másik alkalommal a jelenleg a Milant erősítő játékos pólóján a „Válaszd Jézust, az örök életet” felirat volt kivehető.

Tavaly pedig arról számolt be az S4C.News keresztényüldözéssel foglalkozó hírportál, hogy Giroud aukción értékesítette korábbi értékes válogatott és klubcsapatában hordott mezeit. A befolyt összegből pedig az üldözött keresztény közösséget támogatta. Az aukcóval kapcsolatban azt nyilatkozta: 

„Felfoghatatlan, mennyi embert üldöznek keresztény hite miatt.”

Az összegyűjtött pénzből sportlétesítményeket, valamint oktatási intézményeket támogattak Észak-Kamerunban, Maliban és Muritiuson, ahol qa Boko Haram terrrorszervezet kiemelten jelen van.

Lewandowski – csapata kiesésével – két góllal zárta a világbajnokságot, Giroud pedig 3 találattal fordulhat rá a negyeddöntőre.

A foci Eb sztárjai, akik inkább Isten előtt térdelnek

A címlapképen a francia Olivier Giroud (b) elrúgja a labdát a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország-Lengyelország mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 4-én.

Iratkozzon fel hírlevelünkre