Márciusban érkezik a magyar animációs film a teremtés meséjéről – VIDEÓ

Kojot négy lelke címmel új mozifilmmel jelentkezik Gauder Áron, a nagy sikerű Nyócker! rendezője. Az egészestés animációs film, amelyben az indiánok varázslatos teremtéstörténetét a mitikus Kojot kalandjain keresztül ismerhetjük meg, 2023. március 16-tól lesz látható a mozikban.

Gauder Áron új alkotása a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Salamon király kalandjait és a Lengemeséket is jegyző Cinemon Entertainment gyártásában készült, és 100 alkotó több mint ötévnyi munkájának eredménye.

A Bereményi Géza és Gauder Áron forgatókönyvéből készült új film állatokkal benépesített, folyton alakuló világában az indiánok mitikus figurája, a bajkeverő Kojot harcát láthatjuk a harmóniára törekvő Teremtő Öreggel. Egy letűnt világ bölcsességét meséli el a film: bemutatja az indiánok gondolkodását és önzetlen kapcsolatát a természettel, és emlékeztet arra, hogy az emberiség előtt álló kihívások egyetemesek, és mindannyiunknak meg kell találnunk a helyünket a teremtmények között, az élet nagy körforgásában. A természethez és minden élőlényhez szorosan kötődő indián kultúra erkölcse és bölcsessége közel áll a modern környezetvédő és zöld mozgalmakhoz. A film ezt a gazdag, varázslatos és erőteljes tudást frissen és újszerűen kívánja vászonra vinni.

Részlet a Kojot négy lelke című filmből. (Forrás: Cinemon Stúdió)

A Kojot négy lelke filmterve előtt Gauder Áron és a Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján, amelyek jelentős nemzetközi fesztiválsikereket értek el, és világszerte számos díjat gyűjtöttek be, többek között az annecyi, az ottawai, a hirosimai, a Los Angeles-i és az Anima Mundi animációs fesztiválokon.

A mozifilm producere Temple Réka, a rajzokat a rendező, Gauder Áron készítette, az animációs rendező Baumgartner Zsolt volt, a film zenéit autentikus indián dalokból állították össze. 

 

Megható indiánfilm készül Budapesten

Jankovics Marcell nem láthatta, de ön megnézheti – Elkészült a Toldi mozifilm

Kiemelt képünk forrása Cinemon Entertainment

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre