Liturgikus könnyűzenei képzést indít a budapesti Weiner Leó Katolikus Zeneiskola

Liturgikus könnyűzenei képzést indít szeptemberben a budapesti Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium. A cél összetett és rendkívüli fontosságú: a szentmiséken megjelenő gitáros zenei szolgálat repertoárjának egységesítése, a zenészek szakmai képzettségének lehető legmagasabb szintre emelése, illetve annak elsajátítása, hogy miként lehet a könnyűzene eszköztárát a liturgia szolgálatába állítani.

Zenész szakmai képzés indul a Prima Primissima-díjas Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium falai között szeptemberben. A tanfolyam-szintű oktatás fejlődési lehetőséget kínál mindazoknak, akik a gitáros szentmiséken való zenei közreműködést nem hobbiként, hanem szolgálatként szeretnék végezni.

A nagy múltú zenei intézmény hosszú távú célja a képzéssel – összhangban Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-Budapesti érsek szándékával – az, hogy a szentmiséken megjelenő gitáros zenei szolgálat minél magasabb színvonalon és egységes repertoárral szólaljon meg.

A kétéves tanfolyam díja tanévenként 30 ezer forint. A képzésre a jelentkezőket elsősorban a felsőoktatásban résztvevők és fiatal pályakezdők köréből várják, de életkori korlátozás nincs. A jelentkezés egy rövid kérdőív kitöltésével történik; nem kötelező, de előnyt jelent egy bemutatkozó énekes-gitáros videó feltöltése. Az ezzel kapcsolatos tudnivalók a képzés Facebook-oldalán és weboldalán találhatók.

A képzés néhány napos évindító kurzussal kezdődik szeptember 1-e és 3-a között, a további képzési napok szeptember 3-tól minden második szombaton lesznek. A jelentkezők a hangszeres órák mellett csoportos ének- és zenekari foglalkozáson, zeneelméleti és liturgiaoktatáson is részt vesznek.

Induló szakok: gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek, ritmushangszerek, dallamhangszerek. További információk: gitaroskantor.hu

 

 

Elindult a jelentkezés a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola keresztény könnyűzenei képzésére

Már lehet jelentkezni az első keresztény könnyűzenei felnőttképzésre

A Sacro Song a dalok mélyére nézett

Iratkozzon fel hírlevelünkre