Több tízezren dicsőítették Istent a Puskás Arénában

Pintér Béla az Ez az a nap!-on a Puskás Arénában 2022-ben.

2022. július 23-án tartották még a kétszer is elhalasztott Ez az a nap! Fesztivált. A Puskás Arénában megrendezett koncertfolyamra több mint negyvenezer jegy kelt el. A hőség és a nyári, várva-várt eső sem riasztotta el a megjelent résztvevőket. A zeneszámok és a tanúságtételek középpontjában mindig Jézus Krisztus állt.

Már kora délután elkezdődtek a koncertek az Ez az a nap! ünnepi rendezvényén. László Viktor az esemény házigazdájaként kifejtette, hogy a megújulást és a lelki ébredést nem lehet ölbe tett kézzel várni. A magvetőről szóló evangéliumi példabeszédet idézve kijelentette: minden keresztény feladata a „maghintés”. A magokból pedig egyszer csak csodálatos kalászokat fog nevelni. Ezért nem szabad tétlenkedni, és hirdetni kell továbbra is, még nagyobb erővel az örömhírt.

Az esemény egyik megrendítően szép pillanata volt, amikor a Puskás Aréna minden résztvevője felállva énekelte el a Himnuszt, és a keresztény egyházi vezetők egymást váltva imádkoztak Magyarország lelki ébredéséért.

Varga László kaposvári katolikus püspök tanúságot tett arról, hogy Isten hogyan lépett be az életébe. A csend barátjává tette őt: minden napjának legértékesebb időszaka az, amit Isten csendes jelenlétében tölthet.

Győri Virág elmesélte, hogy Isten csodálatosan  meggyógyította őt a rák betegségből. Elmondta: ma nem az ő tanúságtételét hallanák, ha a koronavírus-járvány miatt nem halasztották volna el két alkalommal is a megaméretű dicsőítő rendezvényt.

Martin Smith koncertjén eleredt az eső, amelyre aztán Michael W. Smith Let It Rain című éneke visszhangzott a közönség részéről.

A magyar előadók közül, az Eucharist és Mező Misi csapatából Gável András felidézte a közelmúltbeli angol-magyar meccs hazai győzelmének örömérzetét. Hozzátette: van egy mérkőzés, ami még ennél is nagyobb, és azt Jézus Krisztus nyerte meg a Golgotán. A jelenlevők együtt kiáltották, hogy a Győztes csapatához tartoznak, vágyakozva arra, hogy a különböző felekezetű keresztények végre közösen ülhessenek az Úr asztalánál. Ezt fejezte ki a Tápláló szent kenyér kezdetű ének is, amit az egész stadion egy emberként énekelt.

Több tízezren dicsérték Istent Az Ez az a nap!-on 2022-ben a Puskás Arénában.

Több tízezren dicsérték Istent Az Ez az a nap!-on 2022-ben a Puskás Arénában. Fotó: Gável András

Prazsák László a Csiszér Lászlóval és Hannával közös erőteljes dicsőítésük során elmesélte, miként kapták meg sok évvel ezelőtt  az isteni víziót, amely szerint a Népstadiont egy nap majd dicsőítők sokasága népesíti be. Pintér Béla dalai közben a „nemzet stadionja” dinamikus mozgásba lendült, amelyre az ausztrál Planetshakers fergeteges zenei produkciója tette föl a koronát.

Az este zárásaként az összes fellépő közösen kiáltotta Istennek az ő nagyságáról szóló, How Great Is Our God című közismert éneket. Minden jelenlévő pedig egy úgynevezett „Jézus Bibliával” sétált haza az esőtől elviselhetőbb hőmérsékletű esti Budapesten.

Hellinger András a Golgota Gyülekezet dicsőítésvezetője az esemény után így fogalmazott: „Óriási megtiszteltetés és élmény volt az Ez az a nap!-on együtt dicsérni Istent jónéhány ezer emberrel. Maradandó, meghatározó. Van dolgunk ebben a világban, és hiszem, ma megkaptuk rendesen a muníciót az elvégzésére. Innen megyünk tovább.”

 

 

Ez az a nap! a Puskás Arénában

Fotó: Gável András

Iratkozzon fel hírlevelünkre