Noel Richards: Számomra a stadionok a dicsőítés katedrálisai

„A nagy sportstadionok nemcsak a foci miatt léteznek, hanem Isten utolsó nagy leheletének is színteréül szolgálnak majd” – idézte Lester Sumrall szavait Noel Richards, aki összefoglalót írt az idei Ez az a nap! rendezvényről. Az alábbiakban a brit dicsőítésvezető gondolatait szemlézzük.

Számomra a stadionok a dicsőítés katedrálisai, ahol ezrek hangja fonódik össze az imádatban, amely annyira inspiráló és szívmelengető tud lenni – fogalmazott Noel Richards. Az Ez az a nap! rendezvényekről, illetve a Puskás Arénában július 23-án megtartott hatalmas dicsőítő nap előéletéről elmondta: „az idáig vezető út 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor László Viktor, egy budapesti üzletember megnézte a »Champion of the World« videót, mely az 1997-es Wembley stadion dicsőítésről készült.

A Wembley-től a Puskásig

Ezt látva határozta el, hogy náluk is kellene egy ilyet megvalósítani a Népstadionban. Egy közös ismerősünk segítségével 1998 áprilisában találkoztunk Budapesten Viktorral, és néhány barátunkkal imádkoztunk az akkori stadionnál. Ez volt a kezdete egy utazásnak, melyről egyikünk sem sejtette, hogy ennyi éven át fog tartani, mígnem az álom beteljesedik.”

„Egy olyan országban, ahol 10 millióan élnek, fantasztikus dolog, hogy 40 ezren összegyűlnek az ország nemzeti stadionjába dicsőíteni. Egy hívő állami vezető tréfásan úgy fogalmazott, hogy a stadion keresztény rendezvények céljára épült. És tényleg, a mienk volt a második zenei alkalom az új stadionban” – mutatott rá az énekes.

A keresztények istendicsérete megszenteli a stadionokat

„Az ilyen rendezvények lehet, hogy nem változtatják meg a világot, de a résztvevők világát bizonyosan. Az Ez az a nap! 2022 elvetette a stadionba eljöttek szívében a vágyat, hogy tegyenek Isten országáért a maguk falujában, városában, országában – ott, ahol élnek. Ki tudja milyen álmok, látások lettek elültetve a lelkekben ezen a szombaton, melyekről nem is tudunk majd, amikor kikelnek” – summázta jövőbe tekintő, reménnyel teli emlékeit Noel Richards.

Forrás: Ez az a nap

Pat Barrett: Magyarországon Isten már megkezdett valamit!

Több tízezren dicsőítették Istent a Puskás Arénában

Templom az új stadion

A címlapkép forrása: Ez az a nap!

Iratkozzon fel hírlevelünkre