A PZM új dala a megtörtségben is dicsőítő

Parácsi Dóra Bella Hallom, hogy itt vagy című dala igazi gyöngyszeme a keresztény könnyűzenei dicsőítő énekeknek. Sok esetben úgy gondoljuk, hogy amikor Istent dicsőítjük, akkor az a tökéletesen harmonikus, boldog életünk kifejeződése lehet. A PZM most debütált szerzeménye azonban tanít bennünket: a megtörtségünk is elvezethet Istenhez. És miközben a vágyakozásunk hangjain szólalunk meg, akkor is Isten dicsőítése történik, hiszen a kérésünkben is kifejeződik a bizonyosság: Isten soha nem hagy el.

„Mindannyian nagyon szeretjük az Urat. Emellett pedig ugyanazt az elhívást kaptuk: odavagyunk a zenéért! A jó zenéért. Amellyel Istent tudjuk dicsőíteni. A zenével, a dicsőítéssel olyan érzelmeket is ki tudunk mutatni Isten felé, amelyet sokszor szavakkal már nem lehet” – nyilatkozta korábban a Pengetőnek adott interjúban Gurzó János, a PZM vezetője.

Ezúttal valóban a dicsőítés egy olyan aspektusát sikerült megragadnia a csapatnak, amellyel nehezen tudunk mit kezdeni a mindennapi életünkben. A megtörtséget és a szenvedést igyekeznénk kihagyni az életünkből. Szívesen énekelünk dicsérő énekeket Istennek, ha éppen minden harmonikus körülöttünk, de ugyanerre szinte képtelenek vagyunk, amikor megpróbáltatásokon megyünk keresztül.

„Törj meg, ha nincs más út hozzád” – tér vissza újra és újra az elsőre „nonszensz” kérés, amelyet egyedül a hit erejével tud az ember őszintén kimondani. Isten akarata jó, és nem egy esetben a nehézségeket használja fel az életünkben annak érdekében, hogy közel lehessünk őhozzá. Ennél pedig nem is lehet fontosabb vágyunk.

Meg kell tanulnunk dicsőíteni Istent a szenvedésben is

A PZM sok egyéb magyar keresztény előadó mellett szintén fellép a július 23-i Ez az a nap! tízezreket megmozgató dicsőítő rendezvényén a Puskás Arénában. Milyen jó, hogy a Hallom, hogy itt vagy című dal helyes mederbe tereli a szívünk hozzáállásait Isten igaz dicsőítéséhez. Mindezt gyönyörű és igényes zenei köntösben hallhatjuk majd.

Hallom, hogy itt vagy,
Utánad sóvárog lelkem,
Itt megszűnik minden félelmem.

Érzem, hogy itt jársz,
Békesség járja át lényem,
Megnyugszik háborgó szívem.

Én úgy vágyom, vágyom rád,
Törj meg, ha nincs más,
Törj meg, ha nincs más út hozzád.

Én úgy vágyom, vágyom rád,
Törj meg, ha nincs más út Hozzád.
Én úgy vágyom, vágyom rád,
Szellemed itt jár,
Szellemed itt jár, közel hozzám.

Csendben várom, hogy hozzám szólj,
Megtört szívem Eléd hozom,
Építsd újjá, mi elromlott.
Kezedben őrzöl, Te nem hagysz el,
Békességed körülölel,
Szavadra elmozdul a hegy.

 

Számos nyári, zenei programon találkozhatunk Jézussal

PZM: Nem mi vagyunk a fontosak, hanem hogy Istent dicsőítsük

Fotó: Vincze Ráhel/PZM/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre