Pride or Praise – Szellemi küzdelem várható Budapest utcáin

Budapest Pride felvonulását az Ez az a nap! keresztény dicsőítő megarendezvényével egyidőben tartják.

2022. július 23-án rendezik meg a legnagyobb keresztény könnyűzenei rendezvénynek számító, felekezeteken átívelő ima- és dicsőítő napot a Puskás Arénában, a Népstadion helyén épült nemzeti stadionban. Az alkalomra 40.000 résztvevőt várnak a Kárpát-medencéből és egész Európából. Már meg sem lepődünk azon, hogy ugyanezen a napon mások is összegyűlnek, mi több felvonulnak az egyáltalán nem bibliai ihletésű társas életformák népszerűsítése céljából. A keresztény zenei rendezvény szervezői már két-három éve készülnek erre a hatalmas eseményre.

A koronavírus-járvány több alkalommal is halasztásra kényszerítette a 2020-ra tervezett Ez az a nap! rendezvény szervezőit. Idén végre elérkezettnek látszott az alkalom, hogy sok tízezer keresztény örömére szabadon összegyűlhessenek a nemzet stadionjában. „Nemcsak egy színpadot, hanem egy hatalmas oltárt építünk a stadionban, ahol Istennek szeretnénk a hálaáldozatunkat bemutatni – mondta el egy interjúban László Viktor főszervező. Hozzátette: „Sokféle helyszín adott már otthont a rendezvényeinknek a Hősök terétől a Kisstadionig, a Margitszigettől a Tabánig. 2010-től 2019-ig pedig a Papp László Sportaréna”.

László Viktor: A dicsőítő zene középpontjában egy szívnek kell lennie

A Budapest Pride szervezői – minden bizonnyal előzetes megfontolásokat követően – éppen július 23-ára tervezték a felvonulásukat. Azokon az utcákon, ahol az Ez az a nap! sok évvel ezelőtt már megszervezte a „Felvonulás Jézusért” tanúságtevő, dicsőítő eseményét. De elég lenne csak a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hatalmas körmenetére gondolnunk Budapest utcáin, egészen a Hősök teréig, ahol Ferenc pápa egyértelművé tette: a család apa, anya, gyerekek és pont.

Két, mondhatjuk tömegrendezvényt tartanak meg tehát ugyanabban az időben és helyszínen, ám homlokegyenest más szellemiségben. A bibliai ihletésű családmodell melletti kiállást erősíti az is, hogy az Ez az a nap! résztvevői egy gyönyörű, úgynevezett „Jézus-Bibliát” vihetnek majd haza ajándékba, hogy Isten élő szava legyen az erősségük.

Európa egyik legnagyobb LMBTQ fesztiválja mindeközben a halál kultúráját hirdeti és harsogja majd.

„Szeretnénk ezért különösképpen is kiállni az egyházakkal egységben a keresztény értékek mellett, tanúságot téve a Biblia igazságairól, és magasra emelni Jézus nevét. Külön hangsúlyt kap rendezvényünkön az egészséges családmodell és a magzatvédelem. Szellemi harc dúl az egész világon: az élet küzd a halállal szemben. Az a feladatunk, hogy hirdessük az igazságot és megmutassuk, hogy az egyedüli út az Atyához Jézus Krisztus” – olvasható az Ez az a nap! rendezvény buzdító felhívásában.

A keresztény találkozó szervezőinek célja, hogy az imaalkalmon résztvevők felbátorodva, újult lelkesedéssel és hitben megerősödve térjenek haza, és a Szentlélek segítségével építsék tovább helyi közösségeiket. Hogy a másik rendezvény célja mi lehet? Abba jobb bele sem gondolni. A szellemi küzdelem világos. Nekünk már csak annyi maradt, hogy eldöntsük: melyik csapatba akarunk tartozni. A döntéshez pedig bátorságra lesz szükségünk:

Elindult a készülődés lélekben is az idei Ez az a nap!-ra

Csak temessenek, mi meg feltámadunk!

Pat Barrett: Magyarországon Isten már megkezdett valamit!

Fotó: Ez az a nap!/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre