A széthúzás helyett próbálunk hidakat építeni – most hétvégén indul a FeltöltŐ

A Feltöltő Fesztivál ezrek érdeklődésére számít idén is.

A FeltöltŐ Fesztivál egy dinamikus, modern, fiatalos zenére épülő alkalom, mely keresztény értékeket közvetít korcsoporttól függetlenül bárki számára. A program keretén belül magyarországi és erdélyi zenekarok váltják egymást a színpadon, valamint különböző felekezetű, egyszerű és ismert emberek tesznek tanúságot a hitükről. 2022. június 24-26. között érdemes tehát Gyergyószentmiklós felé vonatra szállnunk, hogy egy gyönyörű helyszínen, közösen emelhessük fel Jézus nevét. Kántor Boglárka szervezővel a fesztivál szellemiségéről beszélgettünk.

– Sok emberre lehet számítani idén a FeltöltŐ-n. Vége a covidnak, szabadon lehet találkozni…

– Mivel nem szükséges előzetesen regisztrálni, ezért azt is nehéz megmondanunk, hogy hányan érkeznek majd a FeltőtŐ-re. Ez a harmadik alkalom, hogy megrendezzük ezt a fesztivált. Az elsőre tízezren látogattak el. A koronavírus-járvány ideje alatti részvétel természetesen ennél jóval kevesebb volt. Bízunk benne, hogy idén leszünk annyian, mint az induláskor.

– Milyen üzenetet hordoz az idei alkalom?

– Ezt az évet a nagy találkozások éveként hirdettük meg. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy erősítsük meg a közösségeinket. A kísérőprogramjaink mind ezt segítik: a kórustalálkozó, a motorosok találkozója, a FeltöltŐ Ifjúsági Találkozó (FIT). Olyan nagy ajándék lenne számunkra Istentől, ha az a rengeteg szervezői munka értelmet nyerne abban, hogy sokan kíváncsiak a rendezvényünkre.

– A program részeként jelzett szentmisék hogyan illeszkednek ebbe a „találkozásba”?

– A program szerves része az állandó szentmisék, amelyeket egész Erdélyért és az egész magyarságért ajánlanak fel. Ezek mellett két alkalommal is sor kerül majd ökumenikus istentiszteletre. Az egyik a FIT-en, a másik vasárnap a város szívében, ahol megfogva egymás kezét fogunk közösen imádkozni felekezetekhez való tartozástól függetlenül.

A széthúzás helyett mi próbálunk hidakat építeni.

– A közös imádság és Isten dicsőítése képes lebontani ezeket az egymástól elválasztó falakat?

– Mindnyájunkat Isten Lelke vezet. Amikor elkezdtük ezt a fesztivált szervezni, nem is volt számunkra kérdés, hogy több felekezettel összefogva, közösen dolgozzunk Isten országáért. Egy irányban haladunk, és lebontjuk az egymástól elválasztó falakat, hogy együtt mehessünk Isten elé. Ez a FeltöltŐ legszebb élménye!

Csiszér László vezeti a dicsőítést a FeltöltŐ korábbi rendezvényén. (Fotó: FeltöltŐ Fesztivál)

– Hogyan járul ehhez hozzá a zene, és az a számtalan koncert, amit majd hallani lehet?

– A zene a legszebb dolog, ami a lelkünket Istenre tudja hangolni. Ez nem csak az egyik vagy a másik zenei stílus privilégiuma. Bármely zenei stílust is kedveli valaki, ha nyitott szívvel érkezik ide, megtapasztalhatja Isten szeretetét. A zsoltár útmutatása szerint lanttal és dobokkal, no meg persze gitárral fogjuk dicsérni az Urat. Ám idéntől komolyzenei orgona-, illetve vonósnégyes koncertekre is sor kerül majd.

Így mindenki megtalálhatja a számára legközelebb álló módot, hogy ráleljen Isten hullámhosszára.

Gável András

 

Töltődj fel Jézussal és a legjobb zenékkel az idei FeltöltŐ Fesztiválon!

Számos nyári, zenei programon találkozhatunk Jézussal

Elég, ha megfogjuk Isten kezét – a gyergyószentmiklósi Glory zenekar vezetője a Vasárnapnak

A címlapkép forrása: Feltöltő Fesztivál

Iratkozzon fel hírlevelünkre