Drag queenek léptek fel egy templomban – VIDEÓ

Az LMBT+ közösség szellemében tartott kabarét egy strasbourgi protestáns templomban egy héttagú drag queen csoport. Az előadás célja a szórakoztatáson kívül az, hogy „átrajzolják a határvonalakat”.

Hercules 12 transzvesztitája – ezzel a címmel tartott kabaré-előadást a strasbourgi Saint-Guillaume protestáns templomban hét drag queen. Az előadás célja a szórakoztatáson kívül az volt, hogy megismertessék a közönséggel a szereplők érzéseit és kifejezzék érzelmeiket. A templom lelkésze, Daniel Boessenbacher úgy nyilatkozott a France 3 francia közszolgálati televíziónak, hogy a templomban mindenkit szívesen látnak. Hozzátéve, hogy a kabaré lehetővé teszi a „határok átrajzolását”.

A cikkből az is kiderül, hogy a társulat hat éve alakult és eredetileg 12 főből állt. Mostanra azonban hétre csökkent a számuk. A drag queenek az előadáson keresztül mutatják be a történetüket, életútjukat és próbálják megismertetni a nézőkkel az érzéseiket. Emellett azt az üzenetet közvetítik, hogy „légy az, aki lenni akarsz”.

A társulat végigturnézza egész Franciaországot. Ennek egyik állomása volt a strasbourgi templom, amely közismert az LMBT közösség iránti rokonszenvéről. Rendszeresen szervez összejöveteleket a queer személyek számára. Minden hónap első hétfőjén tartanak közös beszélgetést, imádságot és ünneplést a plébánia épületében.

A lelkész nagy örömmel fogadta a drag queenek műsorát. Daniel Boessenbacher úgy véli, a templom nem csupán imahely, hanem kulturális helyként is szolgál.

A templomban megrendezett előadást a Strasbourgi Egyetemmel együttműködésben szervezett Démonsratif nevű fesztivál keretein belül tartották és a társulat Facebook-bejegyzése alapján jól sikerült az este. A drag queenek azt tervezik, hogy mindenképp visszatérnek a nagyvárosba.

Strasbourgban igencsak erős az LMBT-tevékenység, amint arról a V4NA korábban beszámolt, a város zöldpárti vezetése bőkezűen támogat egy olyan egyesületet, amely felső tagozatos általános iskolásoknak és középiskolásoknak tart érzékenyítő foglalkozásokat az oktatási intézmény épületében.

(V4NA)

Európai adófizetők finanszírozzák az EU által támogatott LMBTQ programokat

Egyre több fronton ostromolja a gyerekeket a genderideológia

Címlapkép: Les 12 travelos d’Hercule/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre