Uriel zenekar: A zenénk közelebb hozza az evangéliumot

Az Uriel muzsikája az evangéliumot akarja közelebb vinni a hallgatósághoz.

Az Erdőkertesi Református Gyülekezet hat fiatal tagjából álló Uriel együttes 2019-ben alakult zenekarrá. Szép vokálokkal felrakott dalaikat dobra, hegedűre, akusztikus gitárra, zongorára, basszusgitárra, klarinétra és fuvolára hangszerelik. A fiatal zenészek a tehetségüket az Úr szolgálatába állították, és emellett hűségesen kitartanak. A június 19-i Dicsőítő Sziget 24 órás dicsőítésének szolgáló csapatai között velük is találkozhatunk.

Az Uriel legfőképp gyülekezeti alkalmakon zenél. Az együttes tagjainak tervei között szerepel, hogy minden hónapban egy vasárnapi istentiszteleten ők kísérjék az énekes istendicséretet. A csapat az alkotói munkában sem késlekedett: hamar megosztották jó minőségű és igényesen előadott művészetüket. Elkészültek az első felvételeik és reményeik szerint ezeket újabbak követhetik majd.

„Az ifjúsági zenékkel igyekszünk a fiatalokhoz közelebb vinni az evangéliumot, de felnőttek számára is üzenetet tudunk közvetíteni.

A közös éneklés szerintünk nagyon jó lehetőség Isten dicsőítésére és az evangélium hirdetésére. A zene, az énekek könnyen belemásznak az emberek fülébe. Reménységünk szerint a Szentlélek erejével az Ige, Isten szava el tud jutni a szívekig. A zene mindannyiunk számára egyaránt nagyon fontos. Igyekszünk Istentől kapott ajándékunkat az Ő országának építésére fordítani” – vallják az Uriel zenekar tagjai.

 

 

És hogy tényleg mennyire jó őket hallgatni, azt mi sem bizonyíthatná jobban, mint a Planetshakers Get up című dalának feldolgozása, amelynek a magyar fordítását Prazsák László és felesége, Prazsák Csilla adták közre. Június 19-én a Dicsőítő Sziget már előző este 18:00 órától elkezdődő 24 órás dicsőítésén közösen szolgálhatnak Isten jelenlétében a dal fordítói és az Uriel csapata.

„Minden lélegzetem dicsérjen, Minden mozdulatom. Minden ami vagyok, dicsérjen, Mert a Tiéd vagyok” – így legyen.

 

 

Bánszki Band: Egy valódi család vagyunk Jézusban

Szigetmonostor egy napra a dicsőítő muzsika fővárosa lesz

A Dicsőítő Szigeten találkozunk egymással és Krisztussal – Molnár Zsolt polgármester a Vasárnapnak

Fotó: Uriel/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre