Kaszab Zoltán: Immár teljesen világos – a baloldal átverte a választóit

Márki-Zay

Terjedelmes cikket közölt az egyik ellenzéki portál arról, hogy hogyan omlott össze már hónapokkal a választás előtt a baloldal kampánya, hogyan verték át egymást az elvileg szövetségben politizáló erők és szereplők, valamint, hogy hogyan adta meg a kegyelemdöfést az orosz-ukrán háború.

A  teljes írást itt lehet elolvasni, de az elmúlt napokban a legfontosabb részletek már mindenütt körbejártak. A legnagyobbat Gyurcsány Ferenc azon mondata „futotta”, amikor az egyik pártelnöki egyeztetésen Márki-Zay Péterre utalva azt mondta Karácsony Gergelynek, hogy „b*zd meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert!” Az írásban persze szó van egymás és főleg Márki-Zay kijátszásáról is. Ennek legszemléletesebb példája, az a történet, amely szerint a kampánycsapat kétféle szóróanyagot nyomtatott, egy Márki-Zaynak tetszőt és egy olyat, amelyet ők jónak gondoltak. Utóbbit terjesztették, míg előbbi csak akkor jelent meg, amikor Márki-Zay épp az adott helyszínen járt.

Ez az eset mutatja legjobban, hogy mire számíthattunk volna kormányon ezektől az emberektől. Hiszen a valódi történések ugyanúgy a miniszterelnök(-jelölt) háta mögött, tudta nélkül zajlottak volna.

A cikk alapján összeálló részletek pedig tökéletes bizonyítékát adják annak, hogy ez a hat párt teljesen kormányképtelen és a belső feszültségek teljesen megbénították volna őket. Az írásból az is kiderül, hogy bizony Márki-Zay valamelyik stábja – merthogy ebből is több volt és előszeretettel dolgoztak egymás rovására, egymás tudta nélkül – igenis szervezett megbeszélést Zelenszkij ukrán elnökkel, amely végül csak azért hiúsult meg, mert Kijevet éppen akkor bombázták, így az államfőnek az óvóhelyre kellett mennie. 

És hogy mi ebből az egészből a tanulság? Véleményem szerint nem az, hogy ezek az emberek jobban utálják egymást, mint Orbán Viktort, mert ezt eddig is sejthettük. Nem is az, hogy kormányképtelenek, mert ezt nyilvánosan is sokszor bebizonyították. És még csak nem is az, hogy kiderült: Gyurcsány irányította az egészet, hiszen ő „dobta ki” április 4-én Márki-Zayt az Elnökök nevű Signal-csoportból. A legfontosabb tanulság az, hogy mindezek ellenére a baloldal azt bizonygatta, hogy érdemes rá szavazni, hogy képesek kormányozni, hogy egységben politizálnak.

Mondjuk ki nyíltan: átverték és hülyének nézték az egész országot és elsősorban azokat, akiktől azt várták, hogy rájuk szavaznak.

A trükk azonban nem jött be. Ismét kiderült, hogy politikusaik nem ismerik a magyar választókat, akik átláttak a szitán. Mutatja ezt egyrészt az, hogy több, mint 700 ezren a sajátjaik közül sem szavaztak rájuk. Másrészt az, hogy a nyugodt és kormányképes erőre, vagyis a Fidesz-KDNP-re több, mint 3 millióan, soha nem látott számban és arányban voksoltak az emberek. Mert nem hagyták, hogy hülyének nézzék őket. 

Amit pedig azóta látunk, az a teljes valóságtagadás. Márki-Zay Péter például legújabb posztjában továbbra is a Fidesz túlerejét jelöli meg a bukás első számú okaként. Pedig az említett cikket elolvasva és a történteket visszaidézve egyértelmű: ez a választás legkésőbb tavaly október 23-án eldőlt. Ami azután következett, már csak a hattyúdal volt, április 3-a pedig a hosszúra nyúlt dráma utolsó felvonása.

Kaszab Zoltán: Csak felfelé lehet bukni a baloldalon

Kaszab Zoltán: Álhírekkel szerezne népszerűséget a baloldal

Kaszab Zoltán: Komoly marakodás indult a baloldalon

A címlapképen az ellenzéki összefogás jelöltjei láthatók a 2021. október 23-i megemlékezésen. Balról jobbra: Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, Fekete-Győr András. Forrás: Dobrev Klára Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre